Την επομένη, στις 3 το απόγευμα, συνέχισαν για το camp3 στα 7350μ. όπου έστησαν την δεύτερη κατασκήνωση τους. Το σκαρφάλωμα τη νύχτα έγινε με ελαφρό άνεμο και καλές συνθήκες χιονιού, ενώ δε συνάντησαν άλλους ορειβάτες.

Στο C3 χιόνιζε όλο το βράδυ και το πρωΐ ο άνεμος άρχισε να αυξάνεται. Έτσι αποφάσισαν να επιστρέψουν ώστε να μη κάνουν άλλη μια νύχτα εκεί πάνω, κάτι που αποδείχτηκε σοφό, μια και η χιονόπτωση δημιούργησε επικύνδυνες για χιονοστοιβάδα συνθήκες.

Η κάθοδος ήταν ένας εφιάλτης. Ο άνεμος, σε συνδυασμό με το spindrift, μείωσε την ορατότητα στο ελάχιστο (5-7μέτρα).  Τόσο τα γυαλιά του Αλέξανδρου, όσο και η μάσκα του Πάνου, σχεδόν αχρηστεύθηκαν.

Τελικά, με ραπέλ κατέβηκαν την Black Pyramid σε πολύ άσχημες συνθήκες, κάνοντας συνολικά δυο χιλιόμετρα υψομετρικής καταβασης μέχρι το B.C.
Τώρα είναι σωματικά και πνευματικά προετοιμασμένοι για την τελική τους εξόρμηση με στόχο την κορφή. Αυτό που χρειάζεται είναι ξεκούραση και ένα καλό παράθυρο του καιρού.

Η σκέψη μας μαζί τους.

Πηγή: K2 and Nobody

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.