Ο καιρός και οι συνθήκες είναι αρκετά καλές μέχρι τώρα, βοηθώντας τη προσπάθειά τους.

Έτσι μετά από συνολικά τρεις διανυκτερεύσεις σε κάθε μια από τις δυο κατασκηνώσεις, την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν οι δυο τους μια ανάβαση κατευθείαν στη δεύτερη κατασκήνωση μεταφέροντας υλικά (πούπουλα, υπνόσακους, τρόφιμα, δεύτερη σκηνή), αλλά ο δυνατός άνεμος τους έκανε να μη προσπαθήσουν για ψηλότερα. Το πλάνο τώρα είναι τις επόμενες μέρες, να προωθηθούν στη τρίτη κατασκήνωση στα 7350μ. ώστε από κει να κάνουν την τελική προσπάθεια για την κορφή των 8611 μέτρων.

Να υπενθυμίσουμε ότι εκτός από το υψόμετρο και τις τεχνικές δυσκολίες, η μεγαλύτερη δυσκολία του βουνού, είναι οι πολύ άσχημες και πολλές φορές απρόβλεπτες, καιρικές συνθήκες που συνά επικρατούν σ’ αυτό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.