Πρόοδος για την αποστολή στο K2

Έκλεισε σχεδόν ένα μήνα παραμονής, η αποστολή που αποτελείται από τους Αλέξανδρο Αραβίδη και Πάνο Αθανασιάδη. Μέσα σε αυτό το μήνα οι δυο ορειβάτες έκαναν αρκετά ανεβοκατεβάσματα στις δυο πρώτες κατασκηνώσεις της κόψης Abruzzi (η δεξιότερη γραμμή στη φωτό) απ’ όπου προσπαθούν, φτάνοντας μέχρι τα 6700μ. της δεύτερης κατασκήνωσης, τόσο για εγκληματισμό όσο και για μεταφορά υλικών.

Ο καιρός και οι συνθήκες είναι αρκετά καλές μέχρι τώρα, βοηθώντας τη προσπάθειά τους.

Έτσι μετά από συνολικά τρεις διανυκτερεύσεις σε κάθε μια από τις δυο κατασκηνώσεις, την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν οι δυο τους μια ανάβαση κατευθείαν στη δεύτερη κατασκήνωση μεταφέροντας υλικά (πούπουλα, υπνόσακους, τρόφιμα, δεύτερη σκηνή), αλλά ο δυνατός άνεμος τους έκανε να μη προσπαθήσουν για ψηλότερα. Το πλάνο τώρα είναι τις επόμενες μέρες, να προωθηθούν στη τρίτη κατασκήνωση στα 7350μ. ώστε από κει να κάνουν την τελική προσπάθεια για την κορφή των 8611 μέτρων.

Να υπενθυμίσουμε ότι εκτός από το υψόμετρο και τις τεχνικές δυσκολίες, η μεγαλύτερη δυσκολία του βουνού, είναι οι πολύ άσχημες και πολλές φορές απρόβλεπτες, καιρικές συνθήκες που συχνά επικρατούν σ’ αυτό.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...