Ο Αραβίδης “πάτησε” το MAKALU (8463m.). Έτοιμος για το Κ2

Προχθές, Δευτέρα 19 Μαΐου 2014, λίγο μετά τις 06:00 ώρα Νεπάλ, ο Αλέξανδρος Αραβίδης του ΕΟΣ Άμφισας, κατέκτησε την κορυφή Makalu 8463μ. Το Makalu είναι το πέμπτο ψηλότερο βουνού στον κόσμο και βρίσκεται στα Ιμαλάια στα σύνορα μεταξύ Κίνας και Νεπάλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, Αλέξανδρος ξεκίνησε στις 16 Μαΐου από την κατασκήνωση βάσης και την Κυριακή (18/5) στις 15:00 ώρα Νεπάλ έφτασε στην 3η κατασκήνωση σε υψόμετρο 7450μ.
Μετά από ολιγόωρη ξεκούραση πήρε την απόφαση να ξεκινήσει αμέσως για τη κορυφή, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις καλές καιρικές συνθήκες.

Ξεκίνησε απο την 3η κατασκήνωση για την κορυφή στις 18:00 και παρακάμπτοντας την 4η κατασκήνωση στα 7800μ. έφτασε στη κορυφή μετά από συνεχή κίνηση 12 ωρών.

Περίπου 11 ώρες μετά την κατάκτηση της κορυφής, ο Αλέξανδρος επέστρεψε στην κατασκήνωση βάσης στις 17:00 (τοπική ώρα). Ο Αλέξανδρος ειναι πολύ καλά στην υγεία του.

Συγχαρητήρια Αλέξανδρε!

Η ανάβαση στο Makalu είναι μια μεγάλη επιτυχία του Αραβίδη, που δε τελειώνει όμως εδώ, μιας και θα ακολουθήσει η μεγάλη προσπάθεια τον Ιούλιο για το Κ2. Ο Αλέξανδρος Αραβίδης, μαζί με τον Πανο Αθανασιάδη, θα επιχειρήσουν σε λίγες εβδομάδες την ανάβαση του Κ2, χωρίς οξυγόνο. Περισσότερα στην ιστοσελίδα: www.facebook.com/PolyphemusK2. Θυμίζουμε ότι και πέρσυ ο Αραβίδης, είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς το Κ2, παρέα με τον βετεράνο Νίκο Μαγγίτση.

Ευχόμαστε τα καλύτερα.

 

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...