Συγκεκριμένα ο Πάνος ξεκίνησε στις 31/8 για το Monzino και την επόμενη μέρα φτάνει στο Eccles. Η καθαυτό αναρρίχηση ξεκίνησε την επόμενη μέρα στις 2/9, με ένα 25κιλο σακίδιο με τρόφιμα, υλικά και εξοπλισμό. Μετά από ένα λάθος ξεκίνημα, το βράδυ τον βρίσκει κάτω από την Chandelle, όπου κάνει το πρώτο bivouac. Την επόμενη μέρα 3/9, βγαίνει στη κορφή της Chantelle και κάνει το δεύτερο bivouac και τελικά στις 4/9 το πρωί βρίσκεται στη κορφή του Mt Blanc. Όλη η ανάβαση έγινε μέσα σε πάρα πολύ καλές συνθήκες.

freney3Πραγματικά εντυπωσιακός ο Πάνος, που μεταξύ άλλων, φέτος το καλοκαίρι έκανε freesolo και τη βορινή του Matterhorn.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.