Οι δυο ορειβάτες, μέλη πολυεθνικής αποστολής, έφτασαν έως τα 7300μ. στη κόψη Abruzi, περιμένοντας τη καλυτέρευση των συνθηκών για τη τελική εξόρμηση. Όμως ο ζεστός καιρός και το φρέσκο χιόνι, δημιουργεί πολύ μεγάλους κινδύνους για χιονοστοιβάδες και πτώσεις serac, κάνοντας απαγορευτική την ανάβαση.

Οι δυο ορειβάτες, ήταν από τους τελευταίους που εγκατέλειψαν την προσπάθεια και βρίσκονται πλέον στα 5000μ. συνεχίζοντας για το base camp.

Μπράβο στα παιδιά για τη προσπάθεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.