Έλληνες ορειβάτες με στόχο το Κ2

Αναχώρησαν χθες οι Νίκος Μαγγίτσης (ΕΟΣ Βόλου) και Αλέξανδρος Αραβίδης (ΕΟΣ Άμφισσας) για το Αφγανιστάν, προκειμένου να ενταχθούν σε Ελβετική αποστολή με στόχο την ανάβαση του Κ2 (8611μ.).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η αποστολή θα διαρκέσει δυο μήνες. Οι δυο ορειβάτες είχαν βρεθεί πριν τρεις μήνες και πάλι στα Ιμαλάια, παίρνοντας μέρος σε trail αγώνα 50χλμ. στη περιοχή της Annapurna, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους.

Το Κ2, με ύψος 8611μ. αν και είναι το δεύτερο σε ύψος βουνό του πλανήτη, θεωρείται το πλέον δύσκολο.

Ο βετεράνος Νίκος Μαγγίτσης έχει στο ενεργητικό του τα 7 summits (Everest-8,848μ. (λίγες ημέρες μετά τη 1η ελληνική ανάβαση, Ασία), Αconcagua-6,961μ. (Ν.Αμερική), Όρος McKinley (Denali)-6,194μ. (Β.Αμερική), Kilimanjaro-5,895μ. (Αφρική), Elbrus-5,642μ. (Ευρώπη), Vinson Massif-4,892μ. (Ανταρκτική), Carstensz Pyramid-4,884μ. (Ασία) και Kosciuszko-2,228μ. (Αυστραλία), ενώ ο νεότερος Αλέξανδρος Αραβίδης έχει πολλές αναβάσεις τα τελευταία χρόνια και θεωρείται πολύ δυνατός ορειβάτης.

Το Ανεβαίνοντας τους εύχεται καλή επιτυχία και θα παρακολουθεί την εξέλιξη της αποστολής.

Η ιστοσελίδα των δυο ορειβατών: www.k2expedition.gr

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...