Κανένα νέο για τους δυο Πολωνούς στο Broad Peak

Κανένα νέο δεν υπάρχει δυστυχώς για τους δυο από τους τέσσερις Πολωνούς που κατάφεραν να ανέβουν τη Τρίτη στο κορφή του Broad Peak πετυχαίνοντας τη πρώτη χειμερινή του ανάβαση. Ουσιαστικά κάθε ελπίδα έχει εκλείψει.

Ίσως ο καλύτερος επίλογος, είναι ένα κείμενο του Simone Moro, που δημοσιεύτηκε σήμερα στο planetmountain.com.

Ο άνθρωπος θέλει να είναι, όπου οι σκέψεις του τον οδηγούν. Στο φεγγάρι, τον Άρη, την Αφροδίτη, στους ωκεανούς, τα σπήλαια, τις αβύσσους, σε έρημους και βουνά. Αυτή είναι και η χειμερινή ορειβασία. Η επιθυμία να πετύχει εκεί όπου ο άνθρωπος δεν τα έχει ακόμη καταφέρει και γι’ αυτό μια μέρα το Nanga Parbat και το Κ2 θα γνωρίσουν επίσης μια χειμερινή ανάβαση.

Αυτό δεν είναι μια παρόρμηση που πηγάζει από τη λογική της ευκολίας ή της χρησιμότητάς ή του κινδύνου. Κανείς δεν θέλει ή πιστεύει ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει με τη χειμερινή ορειβασία. Ακριβώς όπως αυτοί που στην αρχή δεν πίστευαν ότι θα τον άλλαζαν, αλλά στη συνέχεια, στη πραγματικότητα, το κατάφεραν”.
Simone Moro

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...