Οι Maciej Berbeka και Tomasz Kowalski, έχουν ήδη δυο διανυκτερεύσεις έξω είναι εξαντλημένοι και ουσιαστικά είναι αγνοούμενοι, αφού δεν έχουν καμιά παφή με την υπόλοιπη αποστολή. Οι άλλοι δυο ορειβάτες, οι Artur Małek και Adam Bielecki, είναι ήδη χαμηλά στο βουνό, με κρυοπαγήματα, αλλά καλά στην υγεία τους. Η ορατότητα και ο καιρός είναι ακόμα καλός, αλλά η καταιγίδα που περιμένουν να ενσκήψει σήμερα στο βουνό, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

Άλλη μια σελίδα θριάμβου αλλά και τραγωδίας γράφεται στις πλαγιές των παγωμένων γιγάντων των Ιμαλαΐων.

Η Πολωνική αποστολή, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “Polish Winter Himalaya Climbing 2010-2015”, που ήδη έχει πετύχει τη πρώτη χειμερινή του Gasherbrum I, πέρσι τέτοιες μέρες.

Στη φωτό: οι Malek και Berbeka, κατά την ανάβαση. Πηγή: polishwinterhimalaism.pl

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.