Ελληνικές επαναλήψεις στη βορινή του Padile

Πριν λίγες ημέρες στις αρχές του μήνα, το Piz Padile (3308μ.) και συγκεκριμένα η κλασική βόρεια διαδρομή του Cassin, γνώρισε πολλούς Έλληνες αναρριχητές που βρέθηκαν εκεί.

Συγκεκριμένα στις 7/8, ξεκίνησε ο Πάνος Αθανασιάδης μοναχικά και την επομένη το πρωί ξεκινούν οι Δημήτρης Δασκαλάκης και Μιχάλης Στύλλας, όπου φτάνουν τον Αθανασιάδη κάπου στη μέση της διαδρομής και συνεχίζουν μαζί, φτάνοντας στη κορφή.

Την ίδια μέρα, μια σχοινοσυντροφιά από τη Θεσσαλονίκη οι Τάκης Καραντώνας και Χάρης Σαλοκάνας, ολοκληρώνουν και αυτοί τη διαδρομή, ενώ στις 10/8, οι Τόλης Σιμάτης και Άρτεμις ;), επαναλαμβάνουν με τη σειρά τους αυτή τη κλασική βόρεια.

Η διαδρομή Cassin (V+/A0 ή VI+) στη βορινή του Padile (3308μ.), είναι μια από τις έξη κλασικές βορινές των Άλπεων και ανοίχτηκε από τους R. Cassin, V. Ratti και G. Esposito το 1937.

Φωτό (του Π. Αθανασιάδη): Ο Δ. Δασκαλάκης στη βορινή του Padile.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.