Η χιονοστιβάδα ξεκίνησε από τη πτώση ενός σεράκ το οποίο παρέσυρε μεγάλες ποσότητες χιονιού που είχαν συσσωρευτεί από τους πρόσφατους νοτιάδες.

Η χιονοστιβάδα ήταν τεράστια. Είχε πλάτος 150 μέτρα, χτύπησε τις πρώτες ομάδες και κατόπι με μορφή πλάκας, κύλησε για άλλα 200 μέτρα σαρώνοντας τα πάντα.

Παρά την αρχική σύγχυση, οι ομάδες διάσωσης έφτασαν πολύ γρήγορα και βοηθούμενες από άλλες σχοινοσυντροφιές που υπήρχαν στη περιοχή, ξέθαψαν έγκαιρα πολλούς ορειβάτες. Κανένας Έλληνας δεν εμπλέκεται στο ατύχημα.

Το Mt Maudit, είναι μια από τις τρεις κορφές της διαδρομής των τριών «Μ»: Mt Tacul (4248mμ.), Mt Maudit (4465μ.) και Mt Blanc (4810μ.), που είναι και ο τελικός στόχος και συχνά οι πλαγιές των δυο πρώτων κορφών πλήτονται από χιονοστιβάδες.

Το προηγούμενο μεγάλο ατύχημα από χιονοστιβάδα στις Άλπεις, είχε συμβεί το 2008 και είχς σκοτώσει 8 άτομα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.