Γερμανός ορειβάτης τραυματίστηκε σοβαρά στο λούκι του Μύτικα στον Όλυμπο

Χθες το πρωί, 66χρονος Γερμανός ορειβάτης στη προσπάθειά του να κατέβει από το Μύτικα μέσα από το λούκι είχε πτώση, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι και το αριστερό χέρι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η διαχείριση του καταφυγίου Χρ. Κάκκαλος από άλλους ορειβάτες, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και μετέφερε το τραυματία στο οροπέδιο των Μουσών, όπου του παρασχέθηκαν και οι πρώτες βοήθειες.

Κατόπι και με τη συνδρομή της ΕΟΔ που κίνησε τις ανάλογες διαδικασίες, έγινε η εναέρια μεταφορά (με ελικόπτερο) του τραυματία στο Λιτόχωρο. Ο 66χρονος είχε ξεκινήσει από το καταφύγιο Α (Ζολώτα) και ανέβηκε στο Μύτικα από τη Κακόσκαλα. Η κατάστασή του είναι σοβαρή αλλά σταθερή και παραμένει διασωληνομένος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Φωτό: ΕΟΔ

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.