Η κακοκαιρία στα μέσα του μήνα και οι υψηλές θερμοκρασίες αμέσως μετά δεν έδωσαν την ευκαιρία για μια προσπάθεια νωρίτερα σε αυτήν την διαδρομή!
Έτσι αυτές οι τελευταίες ημέρες του Μαρτίου, ήταν αναμφίβολα η τελευταία ευκαιρία για να ολοκληρωθεί φέτος αυτή η εντυπωσιακή γραμμή.

Το Σάββατο που μας πέρασε 29/3, η ίδια σχοινοσυντροφιά επέστρεψε για να ολοκληρώσει τη προσπάθειά της και πράγματι άξιζε το κόπο. Οι δύο αναρριχητες ολοκλήρωσαν την γραμμή τους ως την κορυφή, που την ονόμασαν “Hard Ice on the Rocks”, χωρίς να αφήσουν καμία μόνιμη ασφάλεια κάτι που είχε κριθεί απαραίτητο στην αρχική προσπάθεια.

Η εντυπωσιακή αυτή γραμμή έχει σταθερή δυσκολία με κάποια μικρά κομμάτια χιονιού 70ο μέσα στο “μεγάλο λούκι” πάνω από τον Μεγάλο Τοίχο, αρκετούς παγοκαταρράκτες 5-20 μέτρων και ενδιάμεσα κλίσεις 80-90ο. Συνολικά, το ανάπτυγμα από την βάση του τοίχου ως την κορυφή, είναι κάτι λιγότερο από 1000μ. Η διαδρομή έχει 13 γεμάτες σχοινιές και 780μ. καθαρής αναρρίχησης, ενώ η δυσκολία της ειναι  WI 4/4+, M5/M5+, VI+ UIIA

xania2Μια σοβαρή διαδρομή που απαιτεί καλή ψυχολογία και γερά νεύρα καθώς έχει περιορισμένες επιλογές ασφάλισης, αρκετά δύσκολα περάσματα και σχοινιες με διάρκεια.
Μια πραγματικά εξαιρετική γραμμή.

Πηγή – φωτο: climbinchania.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.