Οι Tim Emmett και ο Σλοβένος σπεσιαλίστας του πάγου Klemen Premrl, μετά από τρεις χρονιές επισκέψεων στον συγκεκριμένο παγοκαταρράκτη και αφού είχαν ήδη ανοίξει μερικές γραμμές εκεί, που όμως τελείωναν χαμηλότερα από τη κορφή σε φιξαρισμένο ρελέ, ολοκλήρωσαν στις αρχές του μήνα την «Spray On», μετά από 230 μέτρα αναρρίχηση. Χρειάστηκε να ψάξουν τις πρωτοποθετημένες ασφάλειες από προηγούμενες διαδρομές με ανιχνευτή μετάλλου!!!, αλλά άξιζε το κόπο.

Η διαδρομή περνά μέσα από το χαοτικό αυτό πεδίο παγοσταλακτιτών, που πολλοί έχουν το μέγεθος μικρού λεωφορείου, για 60 μέτρα και μετά συνεχίζει σε τοίχο για άλλα 60, προσφέροντας μια multipitch διαδρομή συνολικής υψομετρικής 230 μέτρων, με βαθμολογία που φτάνει το WI10 στο πάγο και το Μ9 στα μικτά!!!

Η «Spray On», είναι βέβαια η πρώτη διαδρομή που φτάνει στη κορφή, αλλά υπάρχουν αρκετές ακόμα γραμμές που βγαίνουν στην άκρη της στέγης και φέτος αρκετοί αναρριχητές εκμεταλλεύτηκαν τις μεγάλες ποσότητες πάγου και ακραίων θερμοκρασιών για να σκαρφαλώσουν εκεί.

Πηγή – φωτό: www.ukclimbing.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.