Έληξε η Ρώσικη Χειμερινή Αποστολή στο Κ2

Σήμερα στις 11:30 ο Vitaly Gorelik πέθανε στο B.C. Ο καιρός είναι εξαιρετικά κακός για τέταρτη μέρα. Χιονοθύελλα και πολύ ισχυροί άνεμοι. Το ελικόπτερο που θα μεταφέρει τη σωρό του Vitaly δε μπόρεσε να προσγειωθεί λόγω των πολύ κακών συνθηκών. Η Αποστολή τελείωσε και τα μέλη της μαζεύουν τα υλικά για να επιστρέψουν.

Με αυτό το λιτό κείμενο πριν δυο ημέρες (6/2) ο αρχηγός της Ρώσικης Χειμερινής Αποστολής στο Κ2, Victor Kozlov, ανακοίνωσε τη λήξη της και το θάνατο του Vitaly Gorelik.

O Vitaly Gorelik είχε ήδη πάθει σοβαρά κρυοπαγήματα καθώς φιξάριζε σχοινιά στα 7000μ. ενώ για αρκετές μέρες μετά, η αναπνοή του υποστηριζόταν μηχανικά. Τελικά υπέκυψε από καρδιακή ανεπάρκεια.
Ο Vitaly Gorelik ήταν ένας αρκετά γνωστός αλπινιστής, αφού είχε κερδίσει μαζί με τον Gleb Sokolov το 2010 το Piolet d’Or, για την νέα διαδρομή τους στη Pic Pobeda.

Πηγή – Φωτό: http://k2-winterclimb.ru

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...