Με αυτό το λιτό κείμενο πριν δυο ημέρες (6/2) ο αρχηγός της Ρώσικης Χειμερινής Αποστολής στο Κ2, Victor Kozlov, ανακοίνωσε τη λήξη της και το θάνατο του Vitaly Gorelik.

O Vitaly Gorelik είχε ήδη πάθει σοβαρά κρυοπαγήματα καθώς φιξάριζε σχοινιά στα 7000μ. ενώ για αρκετές μέρες μετά, η αναπνοή του υποστηριζόταν μηχανικά. Τελικά υπέκυψε από καρδιακή ανεπάρκεια.
Ο Vitaly Gorelik ήταν ένας αρκετά γνωστός αλπινιστής, αφού είχε κερδίσει μαζί με τον Gleb Sokolov το 2010 το Piolet d’Or, για την νέα διαδρομή τους στη Pic Pobeda.

Πηγή – Φωτό: http://k2-winterclimb.ru

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.