Η γραμμή τους ανεβαίνει στην εντυπωσιακή βόρεια ορθοπλαγιά από γρανίτη που έχει υψομετρική διαφορά 1500μ. Τα δυο αδέλφια (27 και 23 χρόνων αντίστοιχα), χρειάστηκαν 12 μέρες αναρρίχησης στους εντυπωσιακούς γρανίτες της βόρειας όψης -στην οποία υπάρχουν άλλες δυο παλιότερες γραμμές- και βρήκαν δυσκολίες μέχρι 7b, ενώ οι περισσότερες σχοινιές κινήθηκαν σε δυσκολίες από 6c έως και 7a+!!!

O 27χρονος Sergey δήλωσε στο www.planetmountain.com, ότι «τα Aksu είναι η πιο εντυπωσιακή κορφή της κοιλάδας. Προσφέρει όμορφες σχισμές και πλάκες και μας έδωσε μια πολύ δυνατή εμπειρία».

Τα Aksu παρά το ότι δεν έχουν μεγάλη πρόσβαση –μόλις μια μέρα trekking- και προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία από δυνατότητες για σκαρφάλωμα ακόμα και σε απάτητες κορφές, σπάνια δέχονται επισκέψεις από ορειβάτες εκτός της πρώην ΕΣΣΔ.
Εμείς ας απολαύσουμε το εντυπωσιακό φιλμάκι από την ανάβαση των δυο Ρώσων ορειβατών.

Πηγή: www.planetmountain.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.