Το δίδυμο έστειλε ένα γραπτό μήνυμα από τη Κατμαντού δηλώνοντας «Επιτυχία στο Gojung (γνωστό και ως Mugu Chuli) σε τέσσερις ημέρες ανάβαση και 3 ημέρες κατάβαση + καταιγίδα στην κορυφή. Σκληρότερη από ότι αναμενόταν με δύσκολη κάθοδο»

Ο Fowler σχολιάζοντας, στο βρετανικό περιοδικό Climber πριν από την αποστολή  εξήγησε: «Ο στόχος που έχω είναι ένα λούκι που οδηγεί κατευθείαν προς την κορυφή μέσω του κέντρου της πολύ απότομης δυτικής όψης. Από τις πληροφορίες που έχουμε φαίνεται ότι αυτό είναι ένας εξαιρετικός στόχος σε μια περιοχή των Ιμαλαΐων που πολύ σπάνια επισκέπτονται ορειβάτες και αποτελεί ανεξερεύνητο έδαφος. Και μόνο να βρεθείς εκεί είναι μια περιπέτεια από μόνη της και περιμένω η προσπάθειά μας να είναι μια προκλητική και ζωντανή αποστολή. Ο M. Fowler – ορειβατεί για περισσότερα από 30 χρόνια και το 2002 κέρδισε το Piolet d’Or για την πρώτη ανάβαση του κεντρικού λουκιού στη βόρεια ορθοπλαγιά του Siguniang, στη Κίνα, μαζί με τον Paul Ramsden.

Φωτό: το λούκι που ακολούθησαν οι δυο ορειβάτες είναι ακριβώς στο κέντρο της ορθοπλαγιάς.

Πηγή: www.thebmc.co.uk, www.planetmountain.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.