Οι M. Fowler και D. Turnbull πέτυχαν τη πρώτη ανάβαση στο Mugu Chuli (6130m.)

Οι Βρετανοί ορειβάτες Mick Fowler και Dave Turnbull πέτυχαν την πρώτη ανάβαση της ασκαρφάλωτης μέχρι τώρα κορφής Mugu Chuli (6310m) στο Νεπάλ.

Το Βρετανικό Ορειβατικό Συμβούλιο (BMC), δημοσίευσε μια σύντομη ανακοίνωση που αναφέρει ότι οι Mick Fowler και Dave Turnbull έχουν ανέβει με επιτυχία το Mt. Gojung, γνωστό επίσης και ως Mugu Chuli, στο απομακρυσμένη κοιλάδα Kajichuwa. Το δίδυμο έστειλε ένα γραπτό μήνυμα από τη Κατμαντού δηλώνοντας «Επιτυχία στο Gojung (γνωστό και ως Mugu Chuli) σε τέσσερις ημέρες ανάβαση και 3 ημέρες κατάβαση + καταιγίδα στην κορυφή. Σκληρότερη από ότι αναμενόταν με δύσκολη κάθοδο»

Ο Fowler σχολιάζοντας, στο βρετανικό περιοδικό Climber πριν από την αποστολή  εξήγησε: «Ο στόχος που έχω είναι ένα λούκι που οδηγεί κατευθείαν προς την κορυφή μέσω του κέντρου της πολύ απότομης δυτικής όψης. Από τις πληροφορίες που έχουμε φαίνεται ότι αυτό είναι ένας εξαιρετικός στόχος σε μια περιοχή των Ιμαλαΐων που πολύ σπάνια επισκέπτονται ορειβάτες και αποτελεί ανεξερεύνητο έδαφος. Και μόνο να βρεθείς εκεί είναι μια περιπέτεια από μόνη της και περιμένω η προσπάθειά μας να είναι μια προκλητική και ζωντανή αποστολή. Ο M. Fowler – ορειβατεί για περισσότερα από 30 χρόνια και το 2002 κέρδισε το Piolet d’Or για την πρώτη ανάβαση του κεντρικού λουκιού στη βόρεια ορθοπλαγιά του Siguniang, στη Κίνα, μαζί με τον Paul Ramsden.

Φωτό: το λούκι που ακολούθησαν οι δυο ορειβάτες είναι ακριβώς στο κέντρο της ορθοπλαγιάς.

Πηγή: www.thebmc.co.uk, www.planetmountain.com

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...