Και άλλη ελληνική επανάληψη της Βόρειας του Eiger!!

Λίγες ημέρες μετά την επανάληψη των Δασκαλάκη, Κωνσταντακόπουλου, Κωνσταντάκη και Στύλλα, άλλη μια επανάληψη στη βορεινή του Eiger από τους Τσιαντό, Μουτάφη, Αθανασιάδη και Ασημακόπουλο.Η επανάληψη έγινε με ένα bivouac στo “death bivouac”, ενώ τη δεύτερη μέρα οι δύο σκοινοσυντροφιές βγήκαν τελικά αργά το βράδυ στην κόψη της κορυφής, αφού δούλεψαν σαν τετράδα στο σκοτάδι, και μετά από μία σύντομη στάση (βασικά περιμένοντας να φωτίσει) έφτασαν στην κορυφή το ξημέρωμα.

Παρά το ότι είχε χιονίσει την προπαραμονή της ανάβασης, οι συνθήκες ήταν γενικά καλές και η ορθοπλαγιά αρκετά ασφαλής. Δείγμα για αυτό είναι ότι πέντε ακόμα σκοινοσυντροφιές (ορισμένες με επαγγελματίες οδηγούς) μπήκαν την ίδια μέρα στην διαδρομή και άνοιξαν βήματα στις χιονισμένες πλαγιές.
Η τετράδα στάθηκε τυχερή στο ότι πρόλαβε να ολοκληρώσει την ανάβαση μιας και, παρά τις μετεωρολογικές προβλέψεις, στην κατάβαση τους έπιασε χαλάζι και βροχή. Είδαν έτσι, ευτυχώς από απόσταση, μια άγρια εικόνα του μυθικού βουνού.
eiger2

Πάνω φωτο: Ο Παύλος στο ρελέ της Τραβέρσας των Θεών.
Στα δεξιά του, μετά την γωνία είναι η φωλιά της
White Spider… τρεχάτε ποδαράκια μου.

Στοιχεία – φωτο: Πάνος Αθανασιάδης

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...