Οι Αρχοντής Εξακοΐδης και Βαγγέλης Δίμτσας, σκαρφάλωσαν στη βορεινή της Vihren (2914m.) τη διαδρομή  Funiata Iyav, με είσοδο από τη Kuloara. Οι δυσκολίες που συναντήσανε έφτασαν το Μ3+/Μ4+ και βρήκαν αρκετό πάγο κυρίως στις  3η, 5η και 6η σχοινιές. Σε κάποιες σχοινιές έγιναν αρκετά μέτρα παράλληλα μιας και δεν υπήραχαν καλές θέσεις για ρελέ, ενώ όταν  βγήκαν στη τελική πλαγιά των 250μ. βρήκαν επικίνδυνο και βαρύ χιόνι που τους ανάγκασε να κάνουν και πάλι ρελέ για ασφάλεια.
Vihren_RouteΜια αξιόλογη επανάληψη σ’ αυτό το Βουλγάρικο βουνό, που ίσως αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση για τις φτωχές πλέον ελληνικές συνθήκες.

Στοιχεία – φωτό: Αρχοντής Εξακοΐδης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.