Άλλη μια απόπειρα στη βορεινή της Γκούρας.

Άλλη μια απόπειρα στη περίφημη βόρεια ορθοπλαγιά της Γκούρας, έγινε το Σάββατο 12/3, αυτή τη φορά από τη σχοινοσυντροφιά Βουτυρόπουλου – Αθανασιάδη.

Ο στόχος των δυο αρχικά ήταν η πρώτη χειμερινή επανάληψη της διαδρομής «Το Ουρλιαχτό της Πεταλούδας» στη Τσούκα Ρόσσα, αλλά για άλλη μια φορά η διαδρομή ήταν ξερή. Έτσι στράφηκαν αριστερότερα στην εντυπωσιακή Γκούρα και επιλέξανε μια γραμμή που έχει τραβήξει τη προσοχή πολλών.

Είναι μια ράμπα δεξιότερα της Αθανασιάδη –  Βουτυρόπουλου (διαδρομή που είχαν ανοίξει οι ίδιοι στις αρχές της προηγούμενη δεκαετίας !!!), που τη βρήκαν σε πολύ καλές συνθήκες. Έτσι ξεκινήσανε και κάνανε 4 σχοινιές (Σ1: 75-deg, 50m.  Σ2: 90-deg, 60m.  Σ3: 85-deg, 61m.  Σ4: 75-deg, 60m+10m παράλληλα), σε εξαιρετικές συνθήκες παγωμένου χιονιού, αλλά και πάγου, προτού κατέβουν με ραπέλ λόγω αδιαθεσίας του Γιώργου, αλλά και των συνθηκών που χάλαγαν αρκετά ψηλότερα, όπου βρήκαν λείες πλάκες με πασπάλες. Μέχρι εκεί βρήκαν καλές συνθήκες μεν, αλλά πολύ φτωχές δυνατότητες ασφάλισης, αφού στη καλύτερη περίπτωση οι σχισμές ήταν πολύ λεπτές και γεμάτες πάγο και παγωμένη λάσπη.

Η επιστροφή έγινε με τέσσερα ραπέλ, στα οποία αφέθηκαν από ένα καρφί με κορδολέτο.

Οι δυο αναρριχητές σκοπεύουν να επιστρέψουν το καλοκαίρι, αφού η γραμμή απ’ ότι φαίνεται είναι ενδιαφέρουσα και στεγνή.

Στη φωτό του Π. Αθανασιάδη, ο Γ. Βουτυρόπουλος σε ένα πέρασμα Μ3, από την επανάληψη της Αγριοφράουλας τον Γενάρη που μας πέρασε.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.