Νέο Ρεκόρ Ταχύτητας στην βόρεια του Eiger

Στις 9 Φεβρουαρίου η σχοινοσυντροφιά των Roger Schäli από το Τιρόλο και  Simon Gietl από το Νότιο Τιρόλο επανέλαβε την κλασσική διαδρομή στην βόρεια ορθοπλαγιά (Anderl Heckmair, Heinrich Harrer, Fritz Kasparek and Ludwig Vörg 1800m V+, 50-55°) σε 4 ώρες 25 λεπτά.

Το προηγούμενο ρεκόρ στην διαδρομή αυτή, είχε η σχοινοσυντροφιά των Ueli Steck και Bruno Schläppi από το περασμένο φθινόπωρο. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ueli Steck έχει το απόλυτο ρεκόρ γρήγορης ανάβασης της συγκεκριμένης διαδρομής μετά από την solo ανάβαση του, με χρόνο 2 ώρες 47 λεπτά 33 δευτερόλεπτα από τις 13/2/2008.
eiger_nf_routesΤο δίδυμο είχε σκαρφαλώσει την ίδια διαδρομή στις αρχές Ιανουαρίου αλλά, όπως δηλώνει  ο Roger Schäli, την ημέρα του ρεκόρ αναλήφθηκε ότι σκαρφάλωναν σε που γρήγορο ρυθμό και χαρακτηριστικά δηλώνει “like in a trance and in a wonderful state of lightness”.
Το γρήγορο σκαρφάλωμα τους δεν έγινε χωρίς εμπόδια. Χρειάστηκε να προσπεράσουν 5-6 σχοινοσυντροφιές που προπορεύονταν στην διαδρομή και σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν διενέξεις για τις οποίες ζητούν συγγνώμη.

Η σχοινοσυντροφιά των Roger Schäli και  Simon Gietl ξεκίνησε στις  9 το πρωί από την βάση της διαδρομής και έφτασε στην κορυφή στις 13:25 το μεσημέρι. Οι Roger Schäli και Simon Gietl είναι μέλη του SALEWA alpineXtrem Team  και ακολουθούν το ίδιο προπονητικό πρόγραμμα το οποίο, όπως λένε οι ίδιοι, φαίνεται να αποδίδει πολύ καλά.

http://www.bergsteigen.at/de/bericht.aspx?ID=14059
http://rogerschaeli.ch/news.html
http://www.up-climbing.com/en/news/mountaineering/speed-record-on-eiger-north-wall

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...