Το προηγούμενο ρεκόρ στην διαδρομή αυτή, είχε η σχοινοσυντροφιά των Ueli Steck και Bruno Schläppi από το περασμένο φθινόπωρο.
Υπενθυμίζω ότι ο Ueli Steck έχει το απόλυτο ρεκόρ γρήγορης ανάβασης της συγκεκριμένης διαδρομής μετά από την solo ανάβαση του, με χρόνο 2 ώρες 47 λεπτά 33 δευτερόλεπτα από τις 13/2/2008.
eiger_nf_routesΤο δίδυμο είχε σκαρφαλώσει την ίδια διαδρομή στις αρχές Ιανουαρίου αλλά, όπως δηλώνει  ο Roger Schäli, την ημέρα του ρεκόρ αναλήφθηκε ότι σκαρφάλωναν σε που γρήγορο ρυθμό και χαρακτηριστικά δηλώνει “like in a trance and in a wonderful state of lightness”.
Το γρήγορο σκαρφάλωμα τους δεν έγινε χωρίς εμπόδια. Χρειάστηκε να προσπεράσουν 5-6 σχοινοσυντροφιές που προπορεύονταν στην διαδρομή και σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν διενέξεις για τις οποίες ζητούν συγγνώμη.
Η σχοινοσυντροφία των Roger Schäli και  Simon Gietl ξεκίνησε στις  9 το πρωί από την βάση της διαδρομής και έφτασε στην κορυφή στις 13:25 το μεσημέρι. Οι Roger Schäli και Simon Gietl είναι μέλη του SALEWA alpineXtrem Team  και ακλουθούν το ίδιο προπονητικό πρόγραμμα το οποίο, όπως λένε οι ίδιοι, φαίνετε να αποδίδει πολύ καλά.

http://www.bergsteigen.at/de/bericht.aspx?ID=14059
http://rogerschaeli.ch/news.html
http://www.up-climbing.com/en/news/mountaineering/speed-record-on-eiger-north-wall

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.