Χρυσό Πιολέ 2011 στον Doug Scott

Μετά τον Walter Bonatti το 2009 και τον Reinhold Messner το 2010, ο Doug Scott γίνετε ο τρίτος αποδέκτης του Piolet d’Or Lifetime.

Το φεστιβάλ του Piolet d’Or είναι μια ετήσια γιορτή του αλπινισμού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στους πρόποδες του Mont Blanc. Το φεστιβάλ προσπαθεί να φέρει κοντά τους κορυφαίους αλπινιστές του κόσμου και παράλληλα να τιμήσει μια από τις πιο σημαντικές αλπινιστικές διαδρομές του έτους. Αν και το βραβείο Piolet d’Or Lifetime 2011 έχει ήδη ανακοινωθεί, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 13 – 16 Απριλίου. Για το βραβείο Piolet d’Or 2011 θα επιλεγεί μια από τις 53 επιλεγμένες μεγάλες αναβάσεις που έγιναν μέσα στο 2010. Η κριτική επιτροπή υπό την ηγεσία του Greg Child περιλαμβάνει τέσσερις διεθνούς φήμης αλπινιστές και δύο δημοσιογράφους.

Ο Doug Scott άρχισε να αναρριχάται σε ηλικία 12 ετών κοντά στο σπίτι του στο Νότινγκαμ της Αγγλίας. Ο Doug Scott  ήταν ο πρωτοπόρος που εφήρμοσε το μοντέρνο αλπικό στυλ σε μεγάλο υψόμετρο. Πήρε μέρος σε  45 αποστολές  σε μεγάλα βουνά της Ασίας, πετυχαίνοντας να ανέβει στην κορυφή στις 40 από αυτές, με περισσότερες  από τις μισές να είναι άνοιγμα νέων διαδρομών και πρώτες αναβάσεις. Τα κυριότερα σημεία της σταδιοδρομίας του περιλαμβάνουν μία από τις πρώτες μεγάλες χωρίς οξυγόνο ανεβάσεις στα Ιμαλάια, στην βόρεια κορυφογραμμή του Kangchenjunga το 1979, καθώς και την θρυλική ιστορία το 1978 όπου για οκτώ ημέρες σερνόταν κάτω από το Ogre με σπασμένα πόδια. Εκτός από την κορυφή του Έβερεστ, το 1975,  πάντα σκαρφάλωνε σε ελαφρύ και γρήγορο αλπικό στυλ χωρίς την χρήση οξυγόνου. Ο Doug Scott θεωρείται ευρέως ένας από τους μεγαλύτερους αλπινιστές όλων των εποχών.

Πρόσφατα επισκέφτηκε και την χώρα μας / δες: news/various/1506-o-doug-scot-sti-kalymno

για περισσότερα σχετικά με τον Doug Scott:

Home


http://www.alpinist.com/doc/web11w/newswire-DougScott-Pioletd%27Or
http://news.bbc.co.uk/onthisday/hi/witness/september/24/newsid_4185000/4185568.stm
http://www.outdoorsmagic.com/outdoors-news/doug-scott—putting-something-back/1504.html

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...