20000$ για την ανεύρεση της σωρού του Χάρη Κυριακάκη.

Εμείς η οικογένεια του Χάρη Κυριακάκη, δίνουμε 20000$ Αμερικής, σαν αμοιβή για την ανεύρεση και μεταφορά της σορού με ασφάλεια στη Κατμαντού και τη παράδοσή της σε πρεσβεία χώρας μέλους της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τη παραπάνω ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο everestnews.com, η οικογένεια του Χάρη Κυριακάκη, δίνει αμοιβή 20000$ Αμερικής για την ανεύρεση και μεταφορά της σορού του Χάρη Κυριακάκη.

Θυμίζουμε ότι ο Χάρης Κυριακάκης είχε χαθεί πέρσι στις 25 Μαΐου λίγο μετά την ανάβασή του στο Makalu, κατά τη διάρκεια της καταβασής του. Ο Χάρης που είχε κάνει αργά το απόγευμα κορφή, καθυστερούσε στη κατάβαση και ο Sherpa του τον άφησε μόνο του να κατεβαίνει στα σταθερά σχοινιά. Έκανε bivouac, αλλά τελικά δε μπόρεσε να κατέβει και χάθηκε.

Η όλη διαδικασία πάντως άφησε για άλλη μια φορά αρκετά ερωτηματικά για το τρόπο λειτουργίας των εμπορικών αποστολών.

Όλη η ανακοίνωση εδώ.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.