Αλλά και στα μεγαλύτερα υψόμετρα οι συνθήκες είναι ιδανικέςγια διαδρομές.

Πριν λίγες ημέρες βρέθηκα στη περιοχή της Val Gardena και συγκεκριμένα σε μια από τις πάρα πολλές μικρές κοιλάδες που σχηματίζονται ανάμεσα στους Δολομιτικούς όγκους, τη κοιλάδα Vallunga. Στη κοιλάδα αυτή είναι το “σπίτι” μιας από τις δυσκολότερες μικτές διαδρομές της Ευρώπης, της περίφημης Illuminati, M11+!!!
Βρέθηκα στην απέναντι πλευρά της κοιλάδας, και έκανα μια 100μετρη διαδρομή τη La Piovria, με δυσκολία III5/5+. Η διαδρομή έχει Β.Δ. έκθεση, σε υψόμετρο 1700μ. και χρειαστήκαμε -μαζί με το φίλο Οδηγό Βουνού Santi Padros- δυο ώρες.

La_Piovra_Vallunga
Σ’ αυτή τη κοιλάδα έφτασα μετά από ένα γύρο σε πολλές άλλες κοιλάδες των Άλπεων και των Δολομιτών, αλλά και στη περιοχή Zilletral της Αυστρίας.
Το tour θα συνεχιστεί στη κοιλάδα της Αόστας, Ελβετία, Αυστρία, Δολομίτες… και βλέπουμε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.