Χειμερινό Roadtrip στις Άλπεις

103

Ένα μεγάλο roadtrip κατά μήκος των Άλπεων ξεκίνησε ο Νίκος Χατζής στις αρχές του μήνα και στέλνει μια ενδιαφέρουσα ανταπόκριση. Αν και οι συνθήκες στις Άλπεις και τους Δολομίτες δε θυμίζουν χειμώνα αλλά προχωρημένη άνοιξη, με τα χιόνια να είναι λιγοστά, αλλά σκληρά και τον πάγο να έχει εξαφανιστεί στις νότιες πλαγιές, οι βορεινές όψεις παραμένουν σε πολύ καλή κατάσταση.

Αλλά και στα μεγαλύτερα υψόμετρα οι συνθήκες είναι ιδανικέςγια διαδρομές.

Πριν λίγες ημέρες βρέθηκα στη περιοχή της Val Gardena και συγκεκριμένα σε μια από τις πάρα πολλές μικρές κοιλάδες που σχηματίζονται ανάμεσα στους Δολομιτικούς όγκους, τη κοιλάδα Vallunga. Στη κοιλάδα αυτή είναι το “σπίτι” μιας από τις δυσκολότερες μικτές διαδρομές της Ευρώπης, της περίφημης Illuminati, M11+!!!
Βρέθηκα στην απέναντι πλευρά της κοιλάδας, και έκανα μια 100μετρη διαδρομή τη La Piovria, με δυσκολία III5/5+. Η διαδρομή έχει Β.Δ. έκθεση, σε υψόμετρο 1700μ. και χρειαστήκαμε -μαζί με το φίλο Οδηγό Βουνού Santi Padros- δυο ώρες.

La_Piovra_Vallunga
Σ’ αυτή τη κοιλάδα έφτασα μετά από ένα γύρο σε πολλές άλλες κοιλάδες των Άλπεων και των Δολομιτών, αλλά και στη περιοχή Zilletral της Αυστρίας.
Το tour θα συνεχιστεί στη κοιλάδα της Αόστας, Ελβετία, Αυστρία, Δολομίτες… και βλέπουμε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 8 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...