Το Gasherbrum II είναι το 13ο ψηλότερο βουνό του πλανήτη μας και το 5ο από τις κορυφές 8000 μέτρων που ανήκουν στο Πακιστάν.
Η πληροφορία έφτασε μέσω δορυφορικού τηλεφώνου από τον ίδιο τον Simone Moro  στην γυναίκα του Barbara, όταν οι τρεις αλπινιστές βρίσκονταν στην κατάβαση για την 3η κατασκήνωση στα 6900 μέτρα,  από την οποία είχαν ξεκίνησαν στις 03:00 το βράδυ. Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο Simone Moro περιέγραψε ότι η ανάβαση ήταν σκληρή αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι και οι τρεις τους είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πάρα πολύ χαρούμενοι.
GII_slpbgΟι τριάδα των Moro, Urubko και Richards πέτυχαν σχετικά γρήγορα την ανάβαση στο βουνό, μόλις μέσα σε 22 ημέρες από την ημέρα που έφτασαν στην κατασκήνωση βάσης, αν και θεωρείτε μια μικρή και ελαφριά αποστολή.
Για τον Moro είναι η τέταρτη χειμερινή κορυφή πάνω από 8000 μέτρα.
Αυτή  την στιγμή ο τρεις αλπινιστές βρίσκονται στο πιο σημαντικό σημείο της προσπάθειας τους, την κατάβαση μέχρι την κατασκήνωση βάσης.

Το Ανεβαίνοντας εύχεται καλή επιστροφή και περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες από την ανάβαση τους στο GII.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.