Χειμερινή επανάληψη στη Τσούκα Ρόσσα

Οι Π. Αθανασιάδης, Γ. Κωνσταντάκης και Γ. Βουτυρόπουλος έκαναν μια ακόμη χειμερινή στην παραμελημένη, αλλά πολλά υποσχόμενη βόρεια της Τσούκα Ρόσα, τη Παρασκευή που μας πέρασε, 7/1.

Το αρχικό πλάνο περιλάμβανε έφοδο στο κύριο κομμάτι της πλαγιάς, αλλά σύντομα εγκαταλείφθηκε λόγω του λιγοστού χιονιού. Έτσι οι τρεις τους κινήθηκαν στην αριστερή απόληξη της πλαγιάς, σκαρφαλώνοντας ένα στενό κουλουάρ  4-5 σχοινιών.  Η γραμμή που σκαρφάλωσαν ακολουθεί λίγο-πολύ την καλοκαιρινή “Αγριοφράουλα” (V, 200 μ.) και αποτελεί μάλλον την πρώτη χειμερινή της επανάληψη. Οι μέτριες τοπικές δυσκολίες μέχρι Μ3, το λιγοστό  παγωμένο χιόνι και η ενδιαφέρουσα επιστροφή από το μονοπάτι, προσέδωσαν  κάποια αξία στη σύντομη, αλλά πάντως χορταστική βόλτα τους.

στοιχεία – φωτό: Γ. Βουτυρόπουλος

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.