Ίσως η σκληρότερη μεικτή διαδρομή στην Ουαλία

Η διαδρομή Wooly Mammoth XI 10 είναι μόλις 28 μέτρα και όπως περιγράφει ο Pete Harisson ακολουθεί βασικά την γραμμή της διαδρομής του George Smith E4 6b, “Are You Having it about the Mammoths”, σε έναν αρνητικό τοίχο με μικρά πιασίματα.
wales_hardest_wooly_mammothΗ αναρριχητική δράση στην Ουαλία δεν σταματά εκεί, με αρκετά δύσκολες επαναλήψεις να γίνονται από πολλούς αναρριχητές που έχουν συγκεντρωθεί σαν σε μια άτυπη αναρριχητική συνάντηση.
Λίγες μέρες πριν, ο Pete Harisson μαζί με τον Ali Smith άνοιξαν μια νέα διαδρομή που την ονόμασαν Faust or Famine δυσκολίας VIII 8 -. Ο Pete σχολίασε ότι θα μπορούσε να δοθεί η διαδρομή σαν σκληρό VII ή σαν εύκολο VIII.
Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε τους παρακάτω συνδέσμους.
http://welshwinterclimbs.wetpaint.com/page/North+Side+of+the+Pass
http://www.dmmclimbing.com/news.asp?ngroup=2&nid=353
http://www.simonfrost.blogspot.com/

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.