Νέες μεικτές διαδρομές στην Βόρεια Ουαλία

Συγκεκριμένα στην βόρεια Ουαλία η βαρυχειμωνιά έχει δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για πραγματοποίηση μικτών επαναλήψεων ακόμα και σε πεδία που βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλό υψόμετρο και πολύ κοντά στην θάλασσα.
Το σκηνικό του βαρύ χειμώνα με χιόνια και πάγους να κρέμονται από παντού είναι πράγμα ασυνήθιστο για τους κατοίκους της περιοχής όχι όμως και για τους αναρριχητές που βρήκαν ευκαιρία να ανοίγουν και να επαναλαμβάνουν μεικτές διαδρομές.
Central_Route_WalesΟ Nick Bullock, ένας από τους γνωστούς αναρριχητές αναφέρει χαρακτηριστικά στο blog του, ότι είναι απίστευτο το πόσο τυχερός είναι, συνήθως αυτή την εποχή βρίσκετε στο Chamonix για πάγο-αναρρίχηση, αλλά φέτος αποφάσισε να καθυστερήσει την κάθοδο του στις Άλπεις .

Αποτέλεσμα είναι να έχει ανοίξει μέχρι στιγμής αρκετές νέες μικτές διαδρομές. Το περασμένο Σάββατο 18/12 ο Nick Bullock και ο Tim Neil έκαναν ένα συνδυασμό διαδρομών που έδωσε μια νέα διαδρομή με το όνομα “The Good Book” δυσκολίας VI 6. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν πραγματοποιήσει τις παρακάτω διαδρομές: “Central Route” VII 7 , την δεύτερη επανάληψη της “Erazerhead” VIII 8 ενώ την Κυριακή 19/12 που μας πέρασε έκανε ακόμα μια νέα διαδρομή την “Old Nick” VI 6 μαζί με Tim Neil και Ray Wood.

Οι συνέπειες της βαρυχειμωνιάς, που ξεκίνησε από τον Νοέμβρη, στην περιοχή ήταν να αναγκάσουν τον Mark “Baggy” Richards ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου – χειμερινού αναρριχητικού οδηγού – “Ground Up” να αναστείλει την έκδοση θεωρώντας την σεζόν αυτή εξαιρετική ή μάλλον για να μην είναι το νέο του βιβλίο outdated.
Για να διαβάσετε για περισσότερες επαναλήψεις ή άνοιγμα διαδρομών, αναλυτικότερες πληροφορίες και την συνέχεια στις εξελίξεις της μεικτής αναρρίχησης στην Ουαλία τις παρακάτω ιστοσελίδες:
http://www.dmmclimbing.com/news.asp?ngroup=2&nid=346
http://news.v12outdoor.com/
http://www.simonfrost.blogspot.com/
http://wwwbaggy.blogspot.com/

Διαβάστε ακόμα:  Αμφικτιονία (VII+, 185μ.). Μια όμορφη γραμμή σε μια νέα ορθοπλαγιά.

άντε και στα δικά μας σύντομα ελπίζω.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...