Οι Adam Holzknecht και Hubert Moroder Οδηγοί Βουνού από το  Νότιο Τυρόλο είπαν να εκμεταλλευτούν τόσο τον καλό καιρό όσο και το διάλλειμα από την δουλειά τους, καταφέρνοντας να σκαρφαλώσουν μέσα σε τέσσερις ημέρες δυο από τις κορυφές σύμβολα της Παταγονίας.

Οι δύο Οδηγοί Βουνού ξεκίνησαν στις 8 Νοεμβρίου από το El Chalten και το βράδυ έκαναν bivouac κοντά στην βάση του Fitz Roy. Στις 9 Νοεμβρίου 03:00 τα ξημερώματα ξεκίνησαν να σκαρφαλώνουν την διαδρομή «Supercanaleta», φτάνοντας στην κορυφή περίπου στις 04:00 το απόγευμα και μετά από περίπου 35 ραπέλ επέστρεψαν στην θέση του bivouac  στις 10:00 το βράδυ ολοκληρώνοντας την προσπάθειά τους μέσα σε19 ώρες.

Sud_Tyrol_Guides_Patagonia_2Την επόμενη ημέρα επέστρεψαν στο El Chalten και βλέποντας ότι η πρόβλεψη του καιρού παραμένει καλή, έκαναν μια ημέρα ξεκούραση και ετοίμασαν τα σακίδια τους αυτή την φορά για το Cerro Torre και την διαδρομή του Maestri.
Με τα πράγματα να εξελίσσονται ακριβώς όπως τα είχαν σχεδιάσει και στις 14 Νοέμβρη το δίδυμο των Οδηγών Βουνού από το Νότιο Τυρόλο βρισκόταν στην κορυφή του διάσημου «μανιταριού» του Cerro Torre. Επέστρεψαν στην βάση της διαδρομής περίπου στις 11:00 το βράδυ πετυχαίνονται το χρόνο των 15 ωρών.

Οι Holzknecht και Moroder σκαρφάλωσαν με ταχύτητα και ακρίβεια ενώ κατά την διάρκεια των δύο αυτών αναρριχήσεων συνάντησαν και προσπέρασαν αρκετές άλλες σχοινοσυντροφιές μεταξύ αυτών και τον Rolando Garibotti ο οποίος προσπαθούσε να καθαρίσει τα «σκουπίδια» που άφησε πίσω η αποστολή του David Lama στην διαδρομή Maestri. (σχετική αναφορά έχει γίνει και στο Ανεβαίνοντας τεύχος 57 και θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα)

http://www.catores.com/cms/index.php?id=278,0,0,1,0,0
http://www.planetmountain.com/english/News/shownews1.lasso?keyid=37736

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.