The Wildest Dream: Μια επική ταινία

The Wildest Dream

Η ορειβατική ταινία «Wildest Dream» έκανε τη πρεμιέρα της στις 24 Σεπτεμβρίου στα σινεμά IMAX της Αγγλίας. Το φιλμ ακολουθεί τα ίχνη του Βρετανού εξερευνητή George Mallory στην τελική του προσπάθεια να φτάσει στη κορφή του Έβερεστ το 1924 και να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κατακτούσε την υψηλότερη κορφή του κόσμου.

Ντυμένος με μια γκαμπαρντίνα και φορώντας παπούτσια με καρφιά στις σόλες, ο Mallory ρίσκαρε τα πάντα κυνηγώντας το όνειρό του. Για τελευταία φορά εθεάθη ζωντανός μόλις 244 μέτρα πιο κάτω από τη κορφή του βουνού πριν πλησιάσουν τα σύννεφα και εξαφανιστεί για πάντοτε, μέσα σε αυτά. Ο θάνατος του Mallory συγκλόνισε τον κόσμο. Το 1999, ο διάσημος ορειβάτης Conrad Anker ανακάλυψε τη παγωμένη σωρό του Mallory, ψηλά στη λεγόμενη «ζώνη θανάτου» του Έβερεστ. Το γεγονός αυτό ήταν μια εμπειρία που σημάδεψε τη ζωή του Anker. Αξιοσημείωτο σε αυτή την υπόθεση, είναι πως τα προσωπικά αντικείμενα που κουβάλαγε ο Mallory βρέθηκαν σχεδόν άθικτα μέσα στα ρούχα του. Όμως το μόνο πράγμα που έλειπε ήταν η φωτογραφία της συζύγου του, της Ruth, την οποία ο Mallory είχε υποσχεθεί να τη τοποθετήσει στη κορφή εάν πετύχαινε το στόχο του. «Στοιχειωμένος» από αυτή τη παλιά ιστορία ο Anker επιστρέφει στο Έβερεστ για να λύσει το μυστήριο γύρω από τη μοιραία αποστολή και την εξαφάνιση ενός από τους μεγαλύτερους εξερευνητές του κόσμου.

Ο Conrad Anker και ο Leo Houlding τεστάρουν τις απομιμήσεις ορειβατικού εξοπλισμού του 1924 στα 7000 μέτραΤο «Wildest Dream» είναι μια ταινία περιπέτειας που κόβει την ανάσα, στην οποία προβάλλονται ανέκδοτες φωτογραφίες και αρχειακό υλικό πράγμα που την κάνει ακόμη πιο συναρπαστική. Ο Anker μαζί με τον εξαιρετικό Βρετανό αναρριχητή Leo Houlding ξεκινούν τη δική τους αναζήτηση της κατάκτησης του Έβερεστ, ακολουθώντας την αρχέτυπη διαδρομή της βορειοανατολικής κορυφογραμμής που έκανε ο Mallory το 1924. Στόχος τους είναι  να ανακαλύψουν εάν ο Mallory και ο συνορειβάτης του Andrew “Sandy” Irvine πραγματικά έφτασαν στη κορφή. Στη προσπάθειά τους πρέπει να κάνουν ελεύθερη ανάβαση στο κακόφημο «Second Step», που είναι ένας απότομος βράχος 27,5 μέτρων, με τον ίδιο τρόπο που έπρεπε να το κάνουν ο Mallory και ο Irvine 8 δεκαετίες νωρίτερα.

Διαβάστε ακόμα:  Κοσμοσυρροή για άλλη μια χρονιά στο Everest: εκατοντάδες στην κορυφή, κάμποσοι νεκροί, αλλά και μια Ελληνική ανάβαση.

Το σενάριο της ταινίας έχει γράψει ο Liam Neeson ενώ οι αφηγήσεις έχουν τις φωνές των Ralph Fiennes που υποδύεται τον George Mallory, της Natasha Richardson στο ρόλο της Ruth Mallory του Hugh Dancy στο ρόλο του Andrew “Sandy” Irvine και του Alan Rickman που υποδύεται τον Noel Odell, ο οποίος ήταν και το τελευταίο πρόσωπο που είδε τον Mallory ζωντανό.

Το «Wildest Dream» είναι μια συμπαραγωγή της Altitude Films Production μαζί με την Atlantic Productions που παρουσιάζουν η Serengeti Entertainment μαζί με τη National Geographic Entertainment. Η σκηνοθεσία είναι του Anthony Geffen στη πρώτη του συνεργασία με τον παραγωγό (executive producer) Mike Medavoy του οποίου οι ταινίες έχουν κερδίσει 7 φορές το πρώτο βραβείο (Best Picture Academy Award). Στην παραγωγή επίσης μετέχουν ο Anthony Geffen και η Claudia Perkins. Διευθυντές φωτογραφίας είναι οι Ken Sauls και Chris Openshaw. Τη μουσική της ταινίας έγραψε ο Joel Douek η οποία ηχογραφήθηκε με τη φιλαρμονική ορχήστρα της Πράγας.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...