Ο Christian Stangl παραδέχεται ότι δεν έφτασε ποτέ στη κορυφή του Κ2 φέτος

Η ομολογία του Christian Stangl ότι είναι ψέμα ότι έφτασε στη κορφή του Κ2 φέτος, είναι σίγουρο ότι μπορεί να αφήσει πολλούς άφωνους. Για να δικαιολογήσει τη ψευδή του δήλωση, παραδέχεται σύμφωνα με τα λεγόμενά του πως βρέθηκε «σε κωματώδη κατάσταση η οποία προκλήθηκε τόσο από το άγχος του όσο και από το φόβο της αποτυχίας». Ο Αυστριακός ορειβάτης αρχικά ισχυρίστηκε ότι έφτασε στη κορυφή του K2 στις 10 Αυγούστου, ενώ οι πρώτες λεπτομέρειες έκαναν λόγο για μια σόλο ανάβαση και κατάβαση, συνολικής διάρκειας 70 ωρών. Λόγω του ότι υποτίθεται ότι ήταν η μοναδική ανάβαση στο K2 για αυτή τη χρονιά, ήταν φυσικό να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τόσο των έντυπων όσο και των ηλεκτρονικών μέσων του ορειβατικού χώρου.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://www.explorersweb.com ναι μεν ο Stangl δήλωσε ότι έφτασε στη κορυφή, αλλά παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του να μην απασχολεί και πολύ τα media και την ορειβατική κοινότητα και έτσι αρνήθηκε να απαντήσει σε περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με το θέμα. Μήπως όμως αυτό υποδηλώνει μια υπεκφυγή του να πει τελικά στα media την αλήθεια; Και ενώ όλοι πιστεύουν ότι ο Stangl κατακτά τη κορυφή του K2, έρχεται η ομολογία του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον όμως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο αυστριακός διόρθωσε το λάθος του έστω και τη τελευταία στιγμή, πράγμα που (κακά τα ψέματα) δεν κάνουν όλοι.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...