Ο Αυστριακός ορειβάτης αρχικά ισχυρίστηκε ότι έφτασε στη κορυφή του K2 στις 10 Αυγούστου, ενώ οι πρώτες λεπτομέρειες έκαναν λόγο για μια σόλο ανάβαση και κατάβαση, συνολικής διάρκειας 70 ωρών. Λόγω του ότι υποτίθεται ότι ήταν η μοναδική ανάβαση στο K2 για αυτή τη χρονιά, ήταν φυσικό να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τόσο των έντυπων όσο και των ηλεκτρονικών μέσων του ορειβατικού χώρου.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://www.explorersweb.com ναι μεν ο Stangl δήλωσε ότι έφτασε στη κορυφή, αλλά παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του να μην απασχολεί και πολύ τα media και την ορειβατική κοινότητα και έτσι αρνήθηκε να απαντήσει σε περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με το θέμα. Μήπως όμως αυτό υποδηλώνει μια υπεκφυγή του να πει τελικά στα media την αλήθεια; Και ενώ όλοι πιστεύουν ότι ο Stangl κατακτά τη κορυφή του K2, έρχεται η ομολογία του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον όμως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο αυστριακός διόρθωσε το λάθος του έστω και τη τελευταία στιγμή, πράγμα που (κακά τα ψέματα) δεν κάνουν όλοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.