Ολοκληρώθηκε η ΣΒΕΟ στον Όλυμπο.

Μεταξύ 9 και 13/6 στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στο οροπέδιο των Μουσών και το καταφύγιο Χ. Κάκκαλος, πραγματοποιήθηκε η τελευταία φάση της σχολής βοηθών εκπαιδευτών ορειβασίας της ΕΟΟΑ, με τη συμμετοχή 9 υποψηφίων και 3 εκπαιδευτών.

Ο καλός καιρός ευνόησε τα μαθήματα αλλά και το σκαρφάλωμα και ο καλός οικοδεσπότης (όπως πάντα!) Μ. Στύλλας, το υψηλό φρόνημα των συμμετεχόντων. Έγιναν αρκετές επαναλήψεις διαδρομών, ενώ γενικά το βουνό κρατούσε αρκετά χιόνια, και την τελευταία ημέρα έγιναν και οι τελικές εξετάσεις. Καλά αποτελέσματα παιδιά…
(στοιχεία – φωτο: Γ. Βουτυρόπουλος)

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.