Η προσπάθεια ξεκίνησε τη Τετάρτη 26/5 από τη Midi, απ’ όπου έγινε η πρόσβαση με σκι μέχρι το Bivouac de la Fourche κι από εκεί ο Δημήτρης άνοιξε βήματα μέχρι το col Moore.  Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ξεκινά, φτάνει στη βάση της διαδρομής στις 4 το βράδυ, ξεκινά το σκαρφάλωμα και στις 5 το ξημέρωμα είναι κάτω από τις δυσκολίες.
Κουβαλά μαζί του ένα 30μετρο σχοινί 6χιλ. το οποίο και χρησιμοποιεί για τοπική ασφάλεια (σε ένα κάθετο κομμάτι 5+, Α1, που το βρήκε όμως γεμάτο πάγο με δυσκολία WI5+, A1). Μετά ακολουθούσε μια σχοινιά 75ο και στο τέλος τρεις σχοινιές 75-80ο της παραλλαγής των Boivin – Valencant.
Τελικά ο Δημήτρης βγαίνει στη κορφή του πιλιέ, συνεχίζει -βρίσκοντας σχετικά μέτριες συνθήκες, χιόνι σχεδόν ως το γόνατο- και φτάνει στη κορφή του Mt Blanc στις 5 το απόγευμα, Πέμπτη 27/5. Κατόπι με τα σκι κατέβηκε μέχρι το Grand Mullet και εν συνεχεία με τα πόδια ως το Σαμονί, στο οποίο έφτασε στις 11 το βράδυ, κλείνοντας έτσι μια 30άωρη συνολικά προσπάθεια.
Μια πραγματικά σπουδαία ανάβαση.
pilier_d_angleΦωτο: camptocamp.org

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.