Αν και τον φετινό «χειμώνα» η διάρκεια των πραγματικά χειμερινών συνθηκών δεν ήταν η αναμενόμενη, εντούτοις ήταν αρκετή για την πραγματοποίηση της ιδέας που είχαν οι Χρόνης Σιούλας και Μιλτιάδης Ζαχαρούδης, για τη δημιουργία ενός τεχνητού πεδίου παγοαναρρίχησης στην βορινή πλευρά του βουνού και συγκεκριμένα στην περιοχή «Καλλιθέα».
Η όλη «κατασκευή» απαιτούσε την μερική εκτροπή ενός ρέματος ώστε να πέφτει επάνω σε παρακείμενους γρανιτένιους σχηματισμούς που με την επίδραση του ψύχους και του αέρα θα καλύπτονταν από πάγο. Τόσο απλά.
Το αποτέλεσμα κατ’ ομολογία όσων επισκέφθηκαν το πεδίο, ήταν εντυπωσιακό και αρκετό ώστε να κυλήσει ο μοναδικός, πραγματικά χειμωνιάτικος «μήνας» με πολύ σκαρφάλωμα, με την πρώτη ολοκληρωμένη ανάβαση στο πεδίο από τους Χρόνη Σιούλα και Αλέξη Αδαμίδη («Το παιδί του σωλήνα» WI 2+,60m) αλλά και με πολλές νέες ιδέες και όρεξη για τα πεδία που ελπίζουμε ότι θα δημιουργηθούν τα επόμενα έτη.
Ελπίζουμε ότι μια τέτοια προσπάθεια θα αποτελέσει εφαλτήριο για την καλύτερη και ασφαλέστερη εκμάθηση τεχνικών που απαιτείται να γνωρίζουν όσοι πρόκειται να κινηθούν σε βουνό το χειμώνα.
Ακόμα στις 13/02/2010 ανοίχτηκε από τους ίδιους, μια νέα διαδρομή χιονιού-πάγου στην βορινή πλευρά του Λαϊλιά και συγκεκριμένα κοντά στη θέση «Μπαλκόνι (κιόσκι) της Καλλιθέας». Η διαδρομή ονομάστηκε «Ηχώ» και έχει δυσκολία II, 3, 150μ. Για τη περίπτωση που κρατήσουν ακόμα τα κρύα, ορίστε και μια φωτό της διαδρομής, για κάτι καλύτερο υπομονή έως το “Α” Νο 55 τον Απρίλιο.