Η όλη «κατασκευή» απαιτούσε την μερική εκτροπή ενός ρέματος ώστε να πέφτει επάνω σε παρακείμενους γρανιτένιους σχηματισμούς που με την επίδραση του ψύχους και του αέρα θα καλύπτονταν από πάγο. Τόσο απλά.
Το αποτέλεσμα κατ’ ομολογία όσων επισκέφθηκαν το πεδίο, ήταν εντυπωσιακό και αρκετό ώστε να κυλήσει ο μοναδικός, πραγματικά χειμωνιάτικος «μήνας» με πολύ σκαρφάλωμα, με την πρώτη ολοκληρωμένη ανάβαση στο πεδίο από τους Χρόνη Σιούλα και Αλέξη Αδαμίδη («Το παιδί του σωλήνα» WI 2+,60m) αλλά και με πολλές νέες ιδέες και όρεξη για τα πεδία που ελπίζουμε ότι θα δημιουργηθούν τα επόμενα έτη.
Ελπίζουμε ότι μια τέτοια προσπάθεια θα αποτελέσει εφαλτήριο για την καλύτερη και ασφαλέστερη εκμάθηση τεχνικών που απαιτείται να γνωρίζουν όσοι πρόκειται να κινηθούν σε βουνό το χειμώνα.

site_2-2007Ακόμα στις 13/02/2010 ανοίχτηκε από τους ίδιους, μια νέα διαδρομή χιονιού-πάγου στην βορινή πλευρά του Λαϊλιά και συγκεκριμένα κοντά στη θέση «Μπαλκόνι (κιόσκι) της Καλλιθέας». Η διαδρομή ονομάστηκε «Ηχώ» και έχει δυσκολία II,  3, 150μ. Για τη περίπτωση που κρατήσουν ακόμα τα κρύα, ορίστε και μια φωτό της διαδρομής, για κάτι καλύτερο υπομονή έως το “Α” Νο 55 τον Απρίλιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.