Εξίσου ξεχωριστή και ιδιαίτερη είναι και η περίπτωση των Fumitaka Ichimura, Yusuke Sato και Kazuki Amano. Οι Ιάπωνες αλπινιστές έλαβαν το 3ο Piolet d’ or για τη νέα διαδρομή τους στη Βορινή πλευρά του Kalanka (Garhwal, Ινδία, Ιμαλάια).

Κατά τη βράβευσή τους δήλωσαν τα εξής : «Πριν επιχειρήσουμε τη συγκεκριμένη ανάβαση επιλέξαμε να αναρριχηθούμε σε μια νέα διαδρομή στη Βορινή πλευρά του Kalanka. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο, δεδομένου του ότι ήταν η πρώτη φορά που κάποιος θα ακολουθούσε αυτή τη διαδρομή. Αυτό το όμορφο υψηλό βουνό 6931m δοκίμασε τα όριά μας τόσο πολύ ώστε μετά από την ανάβασήμας επιστρέψαμε άμεσα στην Ιαπωνία. Η απόφαση αυτή μας δικαίωσε, εφόσον καταφέραμε να αποσπάσουμε αυτό το βραβείο. Ευχαριστούμε όλους όσους πίστεψαν σ’ εμάς και σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε». Η κριτική επιτροπή αναγνώρισε και ξεχώρισε το ύφος και την τακτική των Ιαπώνων αλπινιστών, καθώς επίσης και τη δυνατότητά τους για επιβίωση και την οξυδέρκεια για άμεση επίλυση προβλημάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.