«Ευχαριστούμε όλους όσους πίστεψαν σ’ εμάς και σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε»

Τρία ήταν τα βραβεία του Piolet d’or που αποφάσισε να δώσει η επιτροπή. Ομολογουμένως κάθε ομάδα βραβευμένων είχε τις δικές της ιδιαιτερότητες και τα δικά της στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή.

Εξίσου ξεχωριστή και ιδιαίτερη είναι και η περίπτωση των Fumitaka Ichimura, Yusuke Sato και Kazuki Amano. Οι Ιάπωνες αλπινιστές έλαβαν το 3ο Piolet d’ or για τη νέα διαδρομή τους στη Βορινή πλευρά του Kalanka (Garhwal, Ινδία, Ιμαλάια).

Κατά τη βράβευσή τους δήλωσαν τα εξής : «Πριν επιχειρήσουμε τη συγκεκριμένη ανάβαση επιλέξαμε να αναρριχηθούμε σε μια νέα διαδρομή στη Βορινή πλευρά του Kalanka. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο, δεδομένου του ότι ήταν η πρώτη φορά που κάποιος θα ακολουθούσε αυτή τη διαδρομή. Αυτό το όμορφο υψηλό βουνό 6931m δοκίμασε τα όριά μας τόσο πολύ ώστε μετά από την ανάβασή μας επιστρέψαμε άμεσα στην Ιαπωνία. Η απόφαση αυτή μας δικαίωσε, εφόσον καταφέραμε να αποσπάσουμε αυτό το βραβείο. Ευχαριστούμε όλους όσους πίστεψαν σ’ εμάς και σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε». Η κριτική επιτροπή αναγνώρισε και ξεχώρισε το ύφος και την τακτική των Ιαπώνων αλπινιστών, καθώς επίσης και τη δυνατότητά τους για επιβίωση και την οξυδέρκεια για άμεση επίλυση προβλημάτων.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...