Τρεις οι νικητές για το Piolet d’ or

Σε κλίμα πανηγυρικό έγινε το προηγούμενο Σάββατο η 17η απονομή του Piolet d’ or, με πρωτοβουλία του γαλλικού περιοδικού Montagnes και του Groupe de Haute Montagne, μια βράβευση για συγκεκριμένα επιτεύγματα στον τομέα της ορειβασίας. Η επιτροπή κλήθηκε να επιλέξει ανάμεσα σε έξι υποψήφιους.

Για το 2009, οι νικητές είναι οι εξής :

Πρώτον, οι Simon Anthamatten και Ueli Steck από την Ελβετία, για τη νέα διαδρομή που ακολούθησαν για την ανάβαση της Βορινής πλαγιάς του Tengkampoche (Νεπάλ, 6500μ.).

Δεύτερον, οι Kazuya Hiraide και Kei Taniguchi από την Ιαπωνία για την πρώτη ανάβαση στη Νοτιο-ανατολική πλαγιά του Kamet (Ινδία, 7756μ.).

Τρίτον, οι Fumitaka Ichimura, Yusuke Sato και Kazuki Amano από την Ιαπωνία για την πρώτη ανάβαση στη Βορινή μεριά του Kalanka (Ινδία, 6931μ.).

Να υπενθυμίσουμε ότι ο τελικός νικητής επελέγη από ειδική επιτροπή από τους: Guy Chaumereuil, αρχισυντάκτη του περιοδικού Montagnes όταν καθιερώθηκε ο θεσμός, Jean-Claude Marmier, πρόεδρος του Groupe de Haute Montagne επίσης όταν καθιερώθηκε ο θεσμός, τον εκάστοτε πρόεδρο του Groupe de Haute Montagne, τον εκάστοτε αρχισυντάκτη του περιοδικού Montagnes, τους προηγούμενους νικητές (προηγούμενοι νικητές του βραβείου το 2007 ήταν οι Σλοβένοι Marko Prezelj και Boris Lorencic για την πρώτη ανάβαση στο Chomolhari’s, στα Βορειοδυτικά Ιμαλάια, μεταξύ Θιβέτ και Νεπάλ, σε ύψος 7.314 μέτρων), καθώς και τρία άλλα ειδικά προσκεκλημένα μέλη, όπου ένα εξ’ αυτών προεδρεύει της επιτροπής.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...