Για το 2009, οι νικητές είναι οι εξής :

Πρώτον, οι Simon Anthamatten και Ueli Steck από την Ελβετία, για τη νέα διαδρομή που ακολούθησαν για την ανάβαση της Βορινής πλαγιάς του Tengkampoche (Νεπάλ, 6500μ.).

Δεύτερον, οι Kazuya Hiraide και Kei Taniguchi από την Ιαπωνία για την πρώτη ανάβαση στη Νοτιο-ανατολική πλαγιά του Kamet (Ινδία, 7756μ.).

Τρίτον, οι Fumitaka Ichimura, Yusuke Sato και Kazuki Amano από την Ιαπωνία για την πρώτη ανάβαση στη Βορινή μεριά του Kalanka (Ινδία, 6931μ.).

Να υπενθυμίσουμε ότι ο τελικός νικητής επελέγη από ειδική επιτροπή από τους: Guy Chaumereuil, αρχισυντάκτη του περιοδικού Montagnes όταν καθιερώθηκε ο θεσμός, Jean-Claude Marmier, πρόεδρος του Groupe de Haute Montagne επίσης όταν καθιερώθηκε ο θεσμός, τον εκάστοτε πρόεδρο του Groupe de Haute Montagne, τον εκάστοτε αρχισυντάκτη του περιοδικού Montagnes, τους προηγούμενους νικητές (προηγούμενοι νικητές του βραβείου το 2007 ήταν οι Σλοβένοι Marko Prezelj και Boris Lorencic για την πρώτη ανάβαση στο Chomolhari’s, στα Βορειοδυτικά Ιμαλάια, μεταξύ Θιβέτ και Νεπάλ, σε ύψος 7.314 μέτρων), καθώς και τρία άλλα ειδικά προσκεκλημένα μέλη, όπου ένα εξ’ αυτών προεδρεύει της επιτροπής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.