Ανοίγει η αυλαία του φετινού Κινηματογραφικού φεστιβάλ του Τρέντο

Έφτασε η ώρα για το 57 Φεστιβάλ Ταινιών του Τρέντο, μία διοργάνωση με σκοπό την καλλιτεχνική προβολή του ορεινού πολιτισμού.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολή ταινιών, ενώ προβλέπεται και διαγωνιστικό μέρος με βράβευση ταινιών που θα συγκεντρώσουν τις προτιμήσεις της διεθνούς επιτροπής με τα ειδικά βραβεία της Χρυσής και Ασημένιας Γεντιανής. Παράλληλα, θα διεξαχθεί και μια σειρά εκθέσεων ζωγραφικής και φωτογραφίας από γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα προβληθούν περισσότερες από 230 ταινίες, ενώ στο διαγωνιστικό μέρος μετέχουν συνολικά 43. Η προβολή ταινιών θα ξεκινήσει στις 25 Απριλίου στο Modena Cinema, Santa Chiara Auditorium . Πρώτη ταινία που θα προβληθεί είναι το Blind Husbands του Erich von Stroheim.

Οι ταινίες που μετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος είναι οι εξής :

Alicia en el pais , Χιλή

über die höchsten pässe der welt , Γερμανία

Ba Yue Shi Wu , Κίνα

Before Tomorrow , Καναδάς

Cheynne, Trent’anni , Ιταλία

Cosmic Station, Γερμανία

Der mesner und die dreigroschenoper, Ιταλία

Der Pfad des Kriegers, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία

Die Seilbahn, Ελβετία

Dolma du bout du monde, Γαλλία

Eighty years on top, Ινδία

Expedition Manaslu, Γερμανία

Faszination Bergfilm – Himmelhoch und Abgrundtief, Γερμανία

Gere, Ιράν

Goleshovo, Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία

Grozny dreaming, Ελβετία

Himalaya , terre des femmes, Γαλλία

Karl, Ιταλία

Kde Jsem?, Ιταλία

L’acqua e le stagioni della montagna, Ιταλία

L’eau qui fait tourner la roue, Ελβετία

L’uomo con l’ albero d ’olivo, Ιταλία

La voie Terray, Γαλλία

Leise Rieselt der Schnee, Αυστρία

Lightning Strike – Arwa Tower, Ελβετία

Murgia Fenomeno Carsico, Ιταλία

Natsu No Utage, Ιαπωνία

Nemocnice Na Konci Sveta, Πολωνία

Oltre la parete, Ιταλία

Ottobre in Mongolia, Ιταλία

Our wonderful nature, Γερμανία

Piazzati (minaas fitaas), Ιταλία

Racines, Ελβετία

Ruchhehr der Sintflut, Γερμανία

Sonbahar, Γερμανία, Τουρκία

Sur la piste du Renne Blanc, Γαλλία

Sur les traces du Renard, Γαλλία

The sharp end, Η.Π.Α.

The wooden carpet, Ιράν

Training day, Ηνωμένο Βασίλειο

Vital ETC, Γερμανία

Winterstrike, Ολλανδία, Ελβετία

Μέλη της διεθνούς επιτροπής είναι οι : Giuliano Montaldo, Iran Boccara, Montserrat Guiu March, Marco Preti και Sibylle Tiedemann. Πρόεδρος του Φεστιβάλ είναι o Egidio Bonapace.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν περισσότερες από 50 εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας σχετικής θεματολογίας. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν οι «Εντυπώσεις ενός Αλπινιστή» του Ricardo Cassin και «Περού – Γη των Βουνών, Πολιτισμός και περιπέτεια στις Άνδεις».

Το φεστιβάλ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 3 Μαΐου, με τη βράβευση των ταινιών που θα επιλεγούν από τη διεθνή Επιτροπή. Το Φεστιβάλ Ταινιών του Τρέντο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτισμικά γεγονότα στην Ιταλία, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα των σινεφίλ, ελκύοντας την προσοχή και το ενδιαφέρον τους στον ορεινό κόσμο, παράδοση και κουλτούρα. Τα αποτελέσματα της Επιτροπής αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το περιοδικό «Ανεβαίνοντας» θα σας ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.