Χειμερινή ανάβαση στο Makalu!

Είναι γεγονός: Το Makalu έγινε το 9ο από τα 14 βουνά άνω των 8.οοο μέτρων που ολοκληρώνεται σε χειμερινή περίοδο! «Δράστες», ο Ιταλός αλπινιστής Simone Moro και ο σχοινοσύντροφός του από το Καζακστάν, Denis Urubko.

Ξεκινώντας στις 6 Φεβρουαρίου προς την κορυφή, οι δύο αλπινιστές κατάφεραν αυτό που δεν είχε καταφέρει κανείς τα τελευταία 30 χρόνια, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο ένα εκπληκτικό «ταξίδι» μέσα σε μόλις 17 μέρες παραμονής τους στο βουνό!

Οι πολύ δυνατοί άνεμοι (μέχρι και 120χλμ/ώρα) και ο άσχημος καιρός δυσκόλεψαν αρκετά τους δύο ορειβάτες, οι οποίοι επιχείρησαν – με την πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε, σε ένα μικρό «άνοιγμα» του καιρού – να φτάσουν στην κορυφή. Η κατάβαση ήταν ακόμα πιο εύκολη για το ζευγάρι, αφού φημίζονται για τις ικανότητές τους στην κατάβαση.

Πλέον, οι κορυφές των 8000μ. που δεν έχουν ολοκληρωθεί χειμώνα είναι αυτές το Κ2, το Nanga Parbat, το Gasherbrum I, το Gasherbrum II και το Broad Peak, όλες στο Karakorum του Πακιστάν.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...