Ξεκινώντας στις 6 Φεβρουαρίου προς την κορυφή, οι δύο αλπινιστές κατάφεραν αυτό που δεν είχε καταφέρει κανείς τα τελευταία 30 χρόνια, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο ένα εκπληκτικό «ταξίδι» μέσα σε μόλις 17 μέρες παραμονής τους στο βουνό!

Οι πολύ δυνατοί άνεμοι (μέχρι και 120χλμ/ώρα) και ο άσχημος καιρός δυσκόλεψαν αρκετά τους δύο ορειβάτες, οι οποίοι επιχείρησαν – με την πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε, σε ένα μικρό «άνοιγμα» του καιρού – να φτάσουν στην κορυφή. Η κατάβαση ήταν ακόμα πιο εύκολη για το ζευγάρι, αφού φημίζονται για τις ικανότητές τους στην κατάβαση.

Πλέον, οι κορυφές των 8000μ. που δεν έχουν ολοκληρωθεί χειμώνα είναι αυτές το Κ2, το Nanga Parbat, το Gasherbrum I, το Gasherbrum II και το Broad Peak, όλες στο Karakorum του Πακιστάν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.