Νέα τραγωδία στο Mont Blanc

Οι τέσσερις άτυχοι Ιταλοί βρίσκονταν στη 1000μ. ορθοπλαγιά της Aiguille du Midi. Πληροφορίες για τα αίτια του δυστυχήματος δεν υπάρχουν, αλλά αυτό που είναι γνωστό, είναι ότι τα θύματα – όλοι άνδρες μεταξύ 35 και 40 ετών – ήταν ικανότατοι αναρριχητές από το Τορίνο της Ιταλίας. mont_blanc_accidentΤα τέσσερα άψυχα σώματα βρέθηκαν από τις γαλλικές ομάδες διάσωσης το επόμενο πρωί και μεταφέρθηκαν στη βάση του βουνού, στο Chamonix.

Το χιόνι και οι διαδρομές πάγου που υπάρχουν στο Mont Blanc το έχουν κάνει πολύ δημοφιλές για τους αναρριχητές, αν και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Μόνο το 2008, 58 αναρριχητές σκοτώθηκαν στο Mont Blanc, ενώ άλλοι 10 αγνοούνται ακόμα…

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.