Το Χρυσό Πιολέ επιστρέφει!

Μετά από απουσία ενός χρόνου, το Χρυσό Πιολέ επιστρέφει ανανεωμένο, με νέα μορφή και με στόχο να κάνει όσους πιστεύουν πως δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι στο βουνό πιο δεκτικούς στα βραβεία αυτά.

Η περσινή εκδήλωση ακυρώθηκε λόγω της κριτικής αρκετών κορυφαίων ανθρώπων του βουνού, μεταξύ των οποίων και αρκετοί νικητές του βραβείου. Από τότε ξεκίνησε μια προσπάθεια για αναμόρφωση του βραβείου αυτού.

Φέτος οι κριτές θα έχουν την επιλογή να διαλέξουν αρκετούς νικητές ανάμεσα στις τελικές υποψηφιότητες, ενώ ένας αναρριχητής κάθε χρόνο θα τιμάται με το Χρυσό Πιολέ για επίτευγμα που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Επίσης, δε θα υπάρχουν αντιπρόσωποι των χορηγών στην κριτική επιτροπή (όπως υπήρχαν παλαιότερα διάφορα περιοδικά, πόλεις ή περιοχές– βλ. Mont Blanc) και οι κριτές θα προέρχονται από διάφορες χώρες, κάτι που θα κάνει πιο αντικειμενική την επιλογή της. Τέλος, η τελετή βραβεύσεων θα γίνει σε δύο χώρες, την Ιταλία και τη Γαλλία. Πρόεδρος της επιτροπής για φέτος θα είναι ο «πολύς» Βρετανός Doug Scott.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...