Η περσινή εκδήλωση ακυρώθηκε λόγω της κριτικής αρκετών κορυφαίων ανθρώπων του βουνού, μεταξύ των οποίων και αρκετοί νικητές του βραβείου. Από τότε ξεκίνησε μια προσπάθεια για αναμόρφωση του βραβείου αυτού.

Φέτος οι κριτές θα έχουν την επιλογή να διαλέξουν αρκετούς νικητές ανάμεσα στις τελικές υποψηφιότητες, ενώ ένας αναρριχητής κάθε χρόνο θα τιμάται με το Χρυσό Πιολέ για επίτευγμα που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Επίσης, δε θα υπάρχουν αντιπρόσωποι των χορηγών στην κριτική επιτροπή (όπως υπήρχαν παλαιότερα διάφορα περιοδικά, πόλεις ή περιοχές– βλ. Mont Blanc) και οι κριτές θα προέρχονται από διάφορες χώρες, κάτι που θα κάνει πιο αντικειμενική την επιλογή της. Τέλος, η τελετή βραβεύσεων θα γίνει σε δύο χώρες, την Ιταλία και τη Γαλλία. Πρόεδρος της επιτροπής για φέτος θα είναι ο «πολύς» Βρετανός Doug Scott.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.