Έκλεισε το Alpinist

Η παγκόσμια κρίση επηρέασε ακόμα και το σπουδαίο αυτό αναρριχητικό περιοδικό, το οποίο αναγκάστηκε να σταματήσει την κυκλοφορία του.

Όταν ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού η είδηση πως η οικονομική κρίση το αναγκάζει να «κλείσει», αμέσως προκάλεσε συναίσθημα στεναχώριας στους χιλιάδες παθιασμένους αναγνώστες του, οι οποίοι ένιωσαν πως έχασαν μία από τις πιο σπουδαίες πηγές έμπνευσής τους.

alpinistmag2.jpgΤο Alpinist ιδρύθηκε το 2002 από τους Marc Ewing και Christian Beckwith. Στα 7 αυτά χρόνια λειτουργίας του, το περιοδικό ανέπτυξε ένα πολύ καλό πλάνο που βασιζόταν στα γραφικά, τις όμορφες εικόνες και φωτογραφίες, αλλά και το άκρως ποιοτικό περιεχόμενο. Λίγο αργότερα, το περιοδικό έγινε και ηλεκτρονικό, χάρη στην ιστοσελίδα του, για να ακολουθήσει το 2004 (και μέχρι σήμερα) το κινηματογραφικό φεστιβάλ Alpinist Film Festival, το οποίο ήταν αφιερωμένο στις ταινίες για τα βουνά.

Υπάρχει ακόμα η ελπίδα το Alpinist να μην σβηστεί από το χάρτη, αλλά να συνεχιστεί μόνο από την ιστοσελίδα του, κάτι που πρότειναν χιλιάδες αναγνώστες του σε ειδικό γκάλοπ που έγινε λίγες μέρες πριν. Ας ελπίσουμε πως η παγκόσμια οικονομική κρίση δε θα μας στερήσει ένα τόσο καλό «φίλο», όπως είναι το Alpinist.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.