«Έφυγε» ο Pavle Kozjek

34

Ο σπουδαίος Σλοβένος αναρριχητής, Pavle Kozjek, χάθηκε στα Muztagh Tower (7273μ), στο Karakorum του Πακιστάν στις 25 Αυγούστου!

Οι λεπτομέρειες του δυστυχήματος δεν έχουν εξιχνιαστεί ακόμα, ενώ το μοναδικό καλό νέο έρχεται από τον σχοινοσύντροφό του, Dejan Miskovic, ο οποίος βρέθηκε και μεταφέρθηκε σώος στο base camp μετά από τρεις δύσκολες μέρες κατάβασης προς το μέρος που τον περίμενε το ελικόπτερο, στα 5400μ.

Οι δύο αναρριχητές βρίσκονταν στα Muztagh Tower προκειμένου να ανοίξουν μια νέα διαδρομή στη βορινή ορθοπλαγιά του βουνού, σε αλπικό στυλ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.