Νέα σπουδαία 9a από 15χρονο Τσέχο!

Από τη μέρα που «ανακαλύφθηκε» το 9a, όλο και συχνότερα βλέπουμε διαδρομές αυτού του επιπέδου να ολοκληρώνονται από κορυφαίους αναρριχητές.

Αυτή τη φορά, ο 15χρονος Τσέχος Adam Ondra, ολοκλήρωσε την κλασική διαδρομή Action Directe του Wolfgang Gullich, ανεβάζοντας τον αριθμό των 9a διαδρομών που έχει πετύχει ο ίδιος τον τελευταίο χρόνο σε 8!

Ακόμα ένα μεγάλο επίτευγμα, και μάλιστα την ίδια μέρα με τον 15χρονο Ondra, πέτυχε ο 37χρονος Βρετανός Steve McClure, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή Northern Exposure στο Kilnsey, την οποία προσπαθούσε για αρκετά χρόνια να ανέβει. Η μέχρι στιγμής ανώνυμη διαδρομή υπολογίζεται περίπου στο 9a/9a+!!

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.