Στις 30 Αυγούστου, οι τρεις Ιάπωνες έφτασαν στο base camp και από εκεί ανέβηκαν γρήγορα στο ABC (5100μ.). Αφού αναρριχήθηκαν στα χαμηλότερα τμήματα του βουνού, στις 16 του Σεπτέμβρη ξεκίνησαν προς την κορυφή. Ο καιρός ήταν άσχημος, με αποτέλεσμα οι τρεις τους να παραμείνουν στα 6600μ. για τρεις ολόκληρες μέρες. Τελικά, στις 22 Σεπτεμβρίου, αφού ανέβηκαν 1800μ. τεχνικής ανάβασης σε μικτό έδαφος (Μ5), έφτασαν στην κορυφή του Kalanka σε καθαρά αλπικό στυλ.

Το βουνό Kalanka επιχειρήθηκε για πρώτη φορά το 1975 από μια Ιαπωνική αποστολή, υπό τις εντολές του I. Tanabe. Μετά από δύο χρόνια πραγματοποιήθηκε και η πρώτη ανάβαση στην βορινή ορθοπλαγιά του βουνού, αυτή τη φορά από τον F. Grant και την υπόλοιπη Τσέχικη αποστολή. Μάλιστα, επιχείρησαν να ανέβουν σε ευθεία γραμμή από τη βάση του βουνού, αλλά τελικά – αφού βρήκαν ακατόρθωτο το εγχείρημα αυτό – τα κατάφεραν μέσω της κανονικής διαδρομής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.