Στους Ιάπωνες το 3ο χρυσό Ασιατικό Πιολέ

Οι Ιάπωνες Fumitaka Ichimura, Yusuke Sato και Kazuki Amano βραβεύτηκαν με το 3ο χρυσό Ασιατικό Πιολέ για τη νέα διαδρομή που άνοιξαν στη βορινή ορθοπλαγιά του Kalanka (Garhwal, Ινδία, Ιμαλάια).

Στις 30 Αυγούστου, οι τρεις Ιάπωνες έφτασαν στο base camp και από εκεί ανέβηκαν γρήγορα στο ABC (5100μ.). Αφού αναρριχήθηκαν στα χαμηλότερα τμήματα του βουνού, στις 16 του Σεπτέμβρη ξεκίνησαν προς την κορυφή. Ο καιρός ήταν άσχημος, με αποτέλεσμα οι τρεις τους να παραμείνουν στα 6600μ. για τρεις ολόκληρες μέρες. Τελικά, στις 22 Σεπτεμβρίου, αφού ανέβηκαν 1800μ. τεχνικής ανάβασης σε μικτό έδαφος (Μ5), έφτασαν στην κορυφή του Kalanka σε καθαρά αλπικό στυλ.

Το βουνό Kalanka επιχειρήθηκε για πρώτη φορά το 1975 από μια Ιαπωνική αποστολή, υπό τις εντολές του I. Tanabe. Μετά από δύο χρόνια πραγματοποιήθηκε και η πρώτη ανάβαση στην βορινή ορθοπλαγιά του βουνού, αυτή τη φορά από τον F. Grant και την υπόλοιπη Τσέχικη αποστολή. Μάλιστα, επιχείρησαν να ανέβουν σε ευθεία γραμμή από τη βάση του βουνού, αλλά τελικά – αφού βρήκαν ακατόρθωτο το εγχείρημα αυτό – τα κατάφεραν μέσω της κανονικής διαδρομής.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...