3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής διάσωσης

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Τρικάλων ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ορεινής Διάσωσης στις 24 και 25 Μαΐου 2008 στην Καλαμπάκα υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμπάκας και την υποστήριξη της κεντρικής διοίκησης της οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν θέματα που άπτονται της ορεινής διάσωσης, όπως οργάνωση και συντονισμός επιχειρήσεων διάσωσης, πιθανά προβλήματα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης, κανόνες ασφαλείας στο βουνό, χιονοστιβάδες, εξειδικευμένος διασωστικός εξοπλισμός, πρώτες βοήθειες, τηλεπικοινωνίες, στατιστικές μελέτες και θέματα ψυχολογίας. Επίσης, το συνέδριο θα περιλαμβάνει και πρακτικό μέρος κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει άσκηση διάσωσης τραυματία αναρριχητή από τους βράχους των Μετεώρων και ασκήσεις αεροδιάσωσης με τη συμμετοχή ελικοπτέρων.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν τα παραρτήματα της ΕΟΔ, εθελοντικές διασωστικές οργανώσεις και ορειβατικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Πολεμική Αεροπορία καθώς επίσης και εταιρίες κατασκευής και εμπορίας εξειδικευμένου διασωστικού εξοπλισμού.

Εισηγητές του συνεδρίου θα είναι εκπαιδευτές και έμπειροι διασώστες της ΕΟΔ, εκπαιδευτές πρώτων βοηθειών από Ελλάδα και εξωτερικό, καθηγητής ψυχιατρικής, εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας και έμπειροι διασώστες διάφορων σωματείων.

Το συνέδριο θα αποτελείται από θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το πρακτικό μέρος θα περιλαμβάνει άσκηση απεγκλωβισμού τραυματία αναρριχητή από βράχο της Καλαμπάκας, τεχνική καταρρίχησης από ελικόπτερο και άσκηση αεροδιάσωσης ορειβατών από τον Κόζιακα και από βράχο της Καλαμπάκας με τη συμμετοχή ιδιωτικού ελικοπτέρου και ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν και όσα σωματεία και ιδιώτες επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τους παρακάτω τρόπους:

Επικοινωνία:
Σοφία Ξάνθη, πρόεδρος ΕΟΔ Τρικάλων: 6972603585
Email: eodtrikalon@yahoo.gr
Κεντρική διοίκηση: 2310310649

Περισσότερες πληροφορίες για την ΕΟΔ και πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθώς επίσης και για το πρόγραμμα του συνεδρίου θα βρείτε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης www.hrt.org.gr

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...