Στο Έβερεστ η Ολυμπιακή Φλόγα

Στο υψηλότερο σημείο του κόσμου έκανε στάση η Ολυμπιακή Φλόγα στο μεγάλο της ταξίδι προς το Πεκίνο.

Τρεις μήνες πριν την έναρξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη, η Φλόγα έφτασε στο Έβερεστ από μία αποστολή δέκα ορειβατών. Οι ορειβάτες φορούσαν στολές με το σχετικό λογότυπο «Πεκίνο 2008», ενώ τη δάδα την άναψαν μόλις 40 μέτρα μακριά από την κορυφή, όταν ένας ορειβάτης έβγαλε το κουτί με τη φλόγα την οποία μετέφερε στο σακίδιό του κατά τη διάρκεια της ανάβασης. Αυτή η λαμπαδηδρομία κράτησε περίπου έξι ώρες όπως μετέδωσαν τα κινεζικά μέσα

Οι «γενναίοι» Κινέζοι, οι οποίοι είχαν ειδικό εξοπλισμό λόγω υψομέτρου όταν έφτασαν στον προορισμό τους φώναζαν: «Είμαστε στην κορυφή του κόσμου». Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία λαμπαδηδρόμος ήταν θιβετιανής καταγωγής. Πρόκειται για την Σερίνγ Ουάγκμο, η οποία ανέβηκε στο υψηλότερο σημείο του Έβερεστ στις 09:18 τοπική ώρα (04:18 ώρα Ελλάδας).

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.