Η συνάντηση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Προσοτσάνης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας και του Υπουργείου Πολιτισμού (Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας Βόρειας Ελλάδος), με την θερμή υποστήριξη της Βαλκανικής Σπηλαιολογικής Ένωσης (B.S.U.), στην οποία η Ελλάδα είναι μέλος.

Σπηλαιολόγοι από 11 χώρες των Βαλκανίων θα συμμετέχουν σε ένα γεμάτο πρόγραμμα 10ήμερης δράσης και εκδηλώσεων σε ρυθμούς ξεφαντώματος!

Χρονική περίοδος: 13-22 Ιουνίου, 2008.
Τοποθεσία: Η συνάντηση θα γίνει στον καταπληκτικό χώρο “Εν λίμνη” Κοκκινογείων Δ. Προσοτσάνης, Ν. Δράμας. 1χιλ. από την έξοδο των Κοκκινογείων προς Μικρόπολη, 3χιλ. από την Προσοτσάνη και 23χιλ. από την Δράμα.
Τελετή έναρξης: Σάββατο, 14 Ιουνίου 2008.
Δραστηριότητες: Επισκέψεις σε σπήλαια, περιηγήσεις σε αρχαιολογικά και τουριστικά αξιοθέατα, σπηλαιολογικά αγωνίσματα, επιδείξεις τεχνικών, διαγωνισμοί δεξιοτήτων, φωτογραφίας, βίντεο κ.τ.λ.. Κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα παρουσιάζονται θέματα σχετικά με τη Σπηλαιολογία, όπως χερσαία και υποβρύχια σπηλαιολογία, σπηλαιοδιάσωση, προστασία σπηλαίων, νέες εξερευνήσεις, κ.ά.
Θα ακολουθούν εθνικές και παραδοσιακές βραδιές με ποικίλες δραστηριότητες και πολλές εκπλήξεις!
Τελετή λήξης: Σάββατο, 22 Ιουνίου 2008.
Θερμή πολιτιστική εκδήλωση προς τιμή των καλεσμένων μας βαλκάνιων φίλων σπηλαιολόγων με τοπικά παραδοσιακά μουσικο-χορευτικά συγκροτήματα.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Κατασκήνωση: Ο κατασκηνωτικός χώρος μπορεί να φιλοξενήσει και πάνω από 500 άτομα. Διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές, όπως τουαλέτες, ντους, εστιατόριο, καντίνα, χώρους συγκεντρώσεων, κατασκήνωσης, κάδους απορριμμάτων-ανακύκλωσης, χώρους σκίασης κ.ά.
* Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τον κατασκηνωτικό τους εξοπλισμό.
* Η διαμονή για τους σπηλαιολόγους μέλη σωματείων των Βαλκανικών χωρών τις B.S.U. διατίθεται δωρεάν.
* Η συμμετοχή για τη διαμονή των λοιπών επισκεπτών είναι 20€ κατ’ άτομο ανεξαρτήτως διάρκειας παραμονής.
Ξενοδοχεία, Επιπλωμένα Διαμερίσματα, Ξενώνες και Ενοικιαζόμενα Δωμάτια σε περιοχή της αρεσκείας σας μπορείτε να επιλέξετε όσοι επιθυμείτε περισσότερες ανέσεις.

Πληροφορίες:
http://www.drama.gr/tourismos2.php?do=hotels

Η 2η Βαλκανική Σπηλαιολογική Κατασκηνωτική Συνάντηση είναι μια ανοικτή εκδήλωση όπου καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι σπηλαιολόγοι και οι φίλοι της φύσης που αναζητούν την περιπέτεια και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα της 2ης Β.Σ.Κ.Σ. www.fhs.gr/2ndbsrc

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.