Νέο ρεκόρ χρόνου στο Eiger

Στις 13 Φεβρουαρίου, ο Ελβετός Ueli Steck έκανε νέο ρεκόρ χρόνου στη βόρεια ορθοπλαγιά του Eiger, ακολουθώντας τη διαδρομή Heckmair σε μόλις 2 ώρες, 47 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα!

37

Μάλιστα, ο 31χρονος Ελβετός συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε ο ίδιος από το Φεβρουάριο του 2007, με 3 ώρες και 45 λεπτά!

Ο 31χρονος Ελβετος χρησιμοποίησε κατά πολύ ελαφρύτερο εξοπλισμό σε σχέση με την προηγούμενη απόπειρά του, καταφέρνοντας έτσι να κινηθεί γρηγορότερα και να ρισκάρει περισσότερο στα δύσκολα κομμάτια της ανάβασής του.

Σε δηλώσεις του, ο Steck είπε: «Ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να είμαι λίγο πιο γρήγορος από πέρσι. Αν και δυσκολεύτηκα στα χαμηλά σημεία της βόρειας ορθοπλαγιάς λόγω του χιονιού, τελικά βρήκα πολύ καλές συνθήκες στην “Schwieriger Riss”».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.