1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ορειβατικών Ταινιών

39

Στα Χανιά το τριήμερο 2-3-4 Νοέμβρη 2007 πραγματοποιήθηκε με πρωτοφανή επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ορειβατικών Ταινιών, αφιερωμένο στη μνήμη του Βασιλη Ναξάκη που χάθηκε στην τελευταία αποστολή της Ε.Ο.Ο.Α στο Πακιστάν. Το φεστιβάλ διοργάνωσαν από κοινού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και ο Ε.Ο.Σ Χανίων.

Το φεστιβάλ παρακολούθησαν πάνω από 1000 άτομα από τα Χανιά, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Οι ταινίες των Παύλου Τσιαντού και Χρήστου Τσούτσια που προβλήθηκαν, το πεντάλεπτο αφιέρωμα στο Βασίλη Ναξάκη που προβαλλόταν κάθε μέρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων και ήταν συγκλονιστικό, οι ομιλίες των Γιώργου Βουτυρόπουλου και Μιχάλη Στύλλα, οι προβολές των slideshow από τους τέσσερις βιντεο-προβολείς, καθώς και η έκθεση με παλαιό και νέο ορειβατικό εξοπλισμό στον πάνω όροφο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ.
Η δεξίωση του Σαββάτου με ζωντανή μουσική από τον κιθαρίστα Αχιλλέα Περσίδη και το συγκρότημα Jama, έφερε πιο κοντά παλιούς και νέους ορειβάτες και με την βοήθεια του πλούσιου μπουφέ και της άφθονης τσικουδιάς, δημιούργησε μέχρι πολύ αργά το βράδυ ωραία ατμόσφαιρα.
Το τριήμερο ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του Ε.Ο.Σ Χανίων κ. Μάρκου Μανταδάκη. Στη συνέχεια χαιρέτισαν: ο Νομάρχης Χανίων κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Άρης Παπαδογιάννης, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Α. κ. Δημήτρης Γεωργούλης και ο υπεύθυνος της Διοργάνωσης κ. Μάνος Μεσαρχάκης.
Για φωτο πατήστε εδώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.