Η διαδρομή αυτή από την Ισπανική ομάδα είναι η πρώτη που γίνεται στην ανατολική ορθοπλαγιά. Γενικά, στο Cerro Castillo υπάρχουν ακόμα δύο διαδρομές. Η μία είναι στη νότια ορθοπλαγιά και έγινε από μια Ιαπωνική και μια Αμερικανική ομάδα, ενώ η άλλη είναι η «κλασική» διαδρομή, η οποία ολοκληρώθηκε από τους Νεοζηλανδούς στη δυτική ορθοπλαγιά. Η δεύτερη διαδρομή, μάλιστα, ήταν και αυτή που χρησιμοποίησαν οι δύο Ισπανοί στην τελευταία αυτή ανάβαση.

Όταν έφτασαν στο μικρό ορεινό χωριό του Cero Castillo, οι δύο αναρριχητές αντιμετώπισαν πολύ δυνατούς ανέμους (μέχρι και 120χλμ/ώρα), που σε συνδυασμό με σκόνη και στάχτη (από το γειτονικό ηφαίστειο Hudson) τους δυσκόλεψε αφάνταστα. Στις 7 του Οκτώβρη, οι δύο Ισπανοί έφτασαν στην κορυφή των 2675μ (2πμ) και αμέσως ξεκίνησαν την κατάβασή τους στη δυτική ορθοπλαγιά, για να φτάσουν στο Cerro Castillo στις 9 του μηνός, αφού προηγουμένως είχαν κάνει στάση στην κοιλάδα του Estero Parada.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.