Νέα διαδρομή στο Cerro Castillo (Παταγονία)

Τη δημιουργία μιας νέας διαδρομής στην ανατολική ορθοπλαγιά του Cerro Castillo στην Παταγονία, πραγματοποίησαν οι Carlos Buhler και Joan Sole Rovirosa.

Η διαδρομή αυτή από την Ισπανική ομάδα είναι η πρώτη που γίνεται στην ανατολική ορθοπλαγιά. Γενικά, στο Cerro Castillo υπάρχουν ακόμα δύο διαδρομές. Η μία είναι στη νότια ορθοπλαγιά και έγινε από μια Ιαπωνική και μια Αμερικανική ομάδα, ενώ η άλλη είναι η «κλασική» διαδρομή, η οποία ολοκληρώθηκε από τους Νεοζηλανδούς στη δυτική ορθοπλαγιά. Η δεύτερη διαδρομή, μάλιστα, ήταν και αυτή που χρησιμοποίησαν οι δύο Ισπανοί στην τελευταία αυτή ανάβαση.

Όταν έφτασαν στο μικρό ορεινό χωριό του Cero Castillo, οι δύο αναρριχητές αντιμετώπισαν πολύ δυνατούς ανέμους (μέχρι και 120χλμ/ώρα), που σε συνδυασμό με σκόνη και στάχτη (από το γειτονικό ηφαίστειο Hudson) τους δυσκόλεψε αφάνταστα. Στις 7 του Οκτώβρη, οι δύο Ισπανοί έφτασαν στην κορυφή των 2675μ (2πμ) και αμέσως ξεκίνησαν την κατάβασή τους στη δυτική ορθοπλαγιά, για να φτάσουν στο Cerro Castillo στις 9 του μηνός, αφού προηγουμένως είχαν κάνει στάση στην κοιλάδα του Estero Parada.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...