Νέο καταφύγιο στα Τζουμέρκα (Μπάμπης Τσουπράς)!

katafygio katarrakth tzoumerka
Το καταφύγιο, με την κορυφή Καταφίδι απέναντι.

Ένα ακόμα καταφύγιο αποκτούν τα Τζουμέρκα.

Όσοι από εσάς έχετε ανέβει στο εντυπωσιακό αυτό βουνό από την πλευρά του Καταρράκτη, δίπλα στην πηγή Αγκάθι στα 1660μ. υψόμετρο, θα έχετε προσέξει ένα μεγάλο κτίσμα που στέκει εγκαταλελειμμένο εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Δεν είναι άλλο από το καταφύγιο του Καταρράκτη, το οποίο μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία του με μόνιμο διαχειρηστή.

Το καταφύγιο είναι πλήρως ανακαινισμένο και βολεύει ιδιαίτερα για την ανάβαση στην κορυφή, αλλά και προς τη Σκάλα του Σταμάτη, ενώ δίνει δυνατότητες για χειμερινές αναρριχήσεις στις μεγάλες ορθοπλαγιές της γύρω περιοχής.

Διαθέτει όλες τις ανέσεις (θέρμανση, φωτισμό, εστιατόριο κλπ.), θα είναι φυλασσόμενο, ενώ έχει προγραμματιστεί και η ασφαλτόστρωση του δρόμου που το συνδέει με τον Καταρράκτη (!). Στο καταφύγιο δόθηκε το όνομα «Μπάμπης Τσουπράς», προς τιμή του Αρτινού ορειβάτη που χάθηκε στο Dhaulagiri το 1998.

Για επικοινωνία πατήστε εδώ.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...